Sökning: "Restaurant lighting"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden Restaurant lighting.
1. Investigation of lighting impact on customer satisfaction/ Proposing Lighting Solutions for a Restaurant Brand
Magister-uppsats, KTH/LjusdesignSammanfattning : The concept of visiting a restaurant is no longer related to the consumption of a food. The total process of visiting a restaurant became a pleasant experience to elevate mood and satisfaction and create a memorable experience. LÄS MER
2. Energikartläggning av Härnösands simhall
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Simhallar är en byggnadstyp med stor energianvändning. Härnösands simhall har en månatlig elenergianvändning på 100 000 kWh, vilket motsvarar fyra normalvillors årsanvändning. Arbetets syfte är att beräkna var energin används och se vilka energieffektiviseringsmöjligheter det finns för att minska användningen. LÄS MER
3. Att förändra en gatas rykte : En fallstudie om Malmskillnadsgatan i Stockholm
Master-uppsats, KTH/Urbana och regionala studierSammanfattning : Malmskillnadsgatan i Stockholm har trots sitt centrala läge mitt i Stockholm där mycket folk är i rörelse runtom, blivit synonymt med kriminella aktiviteter och blivit en gata som folk anser vara dyster och oattraktiv. Syftet med detta arbete är att undersöka hur aspekter inom den bebyggda miljön påverkar aktivitet och trygghet i gatumiljöer samt hur de påverkar människors upplevelse av gatumiljön. LÄS MER
4. Restaurant experience: Lighting and Atmosphere
Magister-uppsats, KTH/LjusdesignSammanfattning : Atmosphere is one of the critical aspects in dining spaces that influences the user choice and over all image of the space, and lighting plays an important role in creating this ‘atmosphere’. The aim of this research-design thesis is to study how lighting influences the atmosphere in family restaurants. LÄS MER
5. Optiskt stimuli som medel för förändrad smakupplevelse : Hur en förändrad spektralfördelning påverkar upplevelsen av smak
Kandidat-uppsats, Jönköping University/JTH, Byggnadsteknik och belysningsvetenskapSammanfattning : Previous research has looked at how colors of food as well as porcelain or room colors affect the taste experience. Since colors cannot be experienced without light, it is important to find out whether even changed light can affect in a similar way as different surface colors. This has been studied through a taste test of chocolate. LÄS MER