Sökning: "Selective eating"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Selective eating.

  1. 1. Erfarenheter av mötet med sjukvården beskrivet av föräldrar till barn med ARFID -En kvalitativ intervjustudie

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för omvårdnad

    Författare :Stina Lindkvist; Catrin Russell; [2022]
    Nyckelord :Selective eating; ARFID; food aversion; parents; experiences; healthcare professionals; Selektiv ätovilja; ARFID; matvägran; föräldrar; erfarenheter; vårdpersonal;

    Sammanfattning : Bakgrund: När barn vid 6 månader introduceras till fastare föda kan matvägran uppstå. En svårare variant av matvägran ger skäl till diagnosen Selektiv Ätovilja (SÄ) eller Avoidant Restrictive Food Intake Disorder (ARFID). Både vården och föräldrarna har en betydande roll i barnets behandling vid SÄ eller ARFID. LÄS MER

  2. 2. Förebyggande åtgärder för bekämpning av blodmask

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Hanna Wilderoth; [2019]
    Nyckelord :Häst; Blodmask; Mockning; Harvning; cyathostominae;

    Sammanfattning : Lilla blodmasken, Cyathostominae, är hästens vanligaste endoparasit. Näst intill alla hästar exponeras någon gång under sin livstid och påverkas i varierande grad. Vid kraftig infektion kan hästen få symptom i form av avmagring, diarré och kolik, vilket kan ha dödlig utgång. LÄS MER

  3. 3. Morphology and localization of carbonic anhydrase in the alimentary canal of the Swedish house cricket, Acheta domesticus (Orthoptera: Gryllidae)

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Elina Thorsson; [2018]
    Nyckelord :house cricket; acheta domesticus; gryllidae; anatomy; histology; morphophysiology digestive tract; alimentary canal; gastrointestinal tract; gut; carbonic anhydrase;

    Sammanfattning : There is a growing interest in using insects as part of the human diet. Actors such as the Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) and Nordic Food Labs are investigating the potential use of insects as a source of protein and nutrients for the western human population. LÄS MER

  4. 4. Microbiological quality and occurrence of antibiotic resistant bacteria in ready-to-eat salad

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Tamara Lupan; [2016]
    Nyckelord :food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : An increase in demand for fresh vegetables resulted in an increased production of minimally processed, ready-to-eat salad in Sweden. That also brought new food safety challenges that are yet to be addressed. LÄS MER

  5. 5. Kotrafik i mjölkproduktion med automatiserad mjölkning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Josefin Dufmats; [2014]
    Nyckelord :kotrafik; bete; AMR; AMS; tidsbudget; mjölkningsfrekvens;

    Sammanfattning : Kors förflyttningar mellan foderavdelning, liggavdelning och mjölkningsenhet (ME) i stall med automatiserad mjölkning (AMS) kallas kotrafik. Det finns i huvudsak fri, styrd och selektiv kotrafik. LÄS MER