Sökning: "food aversion"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden food aversion.

  1. 1. Personaliserad marknadsföring inom dagligvaruhandel online i EU : En kvalitativ studie om hur svenska och tyska konsumenter uppfattar personaliserad marknadsföring

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Emelie Vedin; Mina Doderovic; [2023]
    Nyckelord :Personalized marketing; Perception; Online grocery stores; Sweden; Germany; GDPR.; Personaliserad marknadsföring; Uppfattning; Dagligvaruhandel online; Sverige; Tyskland; GDPR.;

    Sammanfattning : Personaliserad marknadsföring är betydelsefullt för e-handeln och dess framgång. “Personaliserad marknadsföring definieras som att designa och leverera skräddarsydda produkter och tjänster till enskilda kunder, personaliserad marknadsföring innebär med andra ord differentierade erbjudanden för enskilda kunder” (Chandra, Verma, Marc Lim, Kumar & Donthu 2022, s. LÄS MER

  2. 2. Girthiness – can actions in connection with saddling influence the horse’s reactions?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Amanda Birgestrand Jönsson; [2023]
    Nyckelord :girthiness; girth-aversion; saddling; algometer; mechanical nociceptive threshold;

    Sammanfattning : Girthiness and girth-aversion is range behaviors in horses during saddling, seemingly connected with aversion or discomfort in the situation. Girthiness may also involve over aggression towards the human performing the saddling. LÄS MER

  3. 3. Food Neophobia and its Influence on the Lack of Diversification in Seafood Consumption

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Natalie Longmore; [2022]
    Nyckelord :Seafood consumption; Seafood; Food neophobia; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This master’s thesis is performed in collaboration with the Research Institute of Sweden. The purpose of the study was to investigate food neophobia, or an aversion to trying new foods, in the Swedish population and see if it correlates with the country's low and undiversified seafood consumption. LÄS MER

  4. 4. Erfarenheter av mötet med sjukvården beskrivet av föräldrar till barn med ARFID -En kvalitativ intervjustudie

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för omvårdnad

    Författare :Stina Lindkvist; Catrin Russell; [2022]
    Nyckelord :Selective eating; ARFID; food aversion; parents; experiences; healthcare professionals; Selektiv ätovilja; ARFID; matvägran; föräldrar; erfarenheter; vårdpersonal;

    Sammanfattning : Bakgrund: När barn vid 6 månader introduceras till fastare föda kan matvägran uppstå. En svårare variant av matvägran ger skäl till diagnosen Selektiv Ätovilja (SÄ) eller Avoidant Restrictive Food Intake Disorder (ARFID). Både vården och föräldrarna har en betydande roll i barnets behandling vid SÄ eller ARFID. LÄS MER

  5. 5. Adding Bugs : Examining the state of entomophagy in Sweden

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kulturantropologi och etnologi

    Författare :Martin Edström; [2022]
    Nyckelord :entomophagy; insects; Sweden; food; culture; senses; perception;

    Sammanfattning : This ethnographic study examines the state of entomophagy in Sweden amongst a group of ‘middle-class’ individuals living in urban areas of the country. In this endeavor, an analytical perspective that focuses on the embodied cultural-sensorial processes which influence how people perceive and engage with insects as food provides a richer picture, as opposed to an approach that privileges exclusively symbolic or discursive representations. LÄS MER