Sökning: "Sourdough bread"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden Sourdough bread.

  1. 1. Surdeg i Bibeln : En teologisk analys och syntes

    Kandidat-uppsats, Enskilda Högskolan Stockholm/Avdelningen för religionsvetenskap och teologi

    Författare :Joel Jacobsson; [2023]
    Nyckelord :Chametz; leaven; Surdeg; förstlingsbrödet; gammal surdeg;

    Sammanfattning : The essay describes how leaven was perceived during Israelite times. In what ways it came to be incorporated into the theology of the Hebrew Bible. The inheritance the leaven carries with it is used in various ways in Nt. The essay describes Paul's and Jesus' use of leaven and gives a context for why this use was reasonable. LÄS MER

  2. 2. Har surdegsbröd någon påverkan på mättnad efter måltid?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Stina Foss Fredriksson; Towe Hedin; [2022-06-22]
    Nyckelord :Surdeg; aptit; hunger; mättnad; Visuell Analog Skala; Sourdough; appetite; hunger; satiety; Visual Analogue Scale;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma fortsätter att öka i världen och är ett globalt folkhälsoproblem med stor samsjuklighet. För att förhindra fortsatt ökning av övervikt och fetma krävs ett långsiktigt förebyggande arbete och förändring av individers kostvanor. LÄS MER

  3. 3. Effekten av surdegsbröd på postprandiellt glukos och insulin jämfört med bröd hävt på jäst

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Sebastian Bäckström; Felicia Fiedler; [2022-06-21]
    Nyckelord :Glukos; Insulin; Postprandiell; Surdeg; Bröd; AUC; Bread; Sourdough; Postprandial; Glucose;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med den här systematisk översiktsartikel är att undersöka det vetenskapliga underlaget för surdegsbröds effekt på postprandiellt glukos och insulin jämfört med bröd hävt på jäst. Metod: Litteratursökningen till översiktsartikeln genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER

  4. 4. γ-aminobutyric acid Rich Foods : methods for production and the effects of intake

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Agnes Sjöblom; [2021]
    Nyckelord :gamma-aminobutyric acid; GABA; GABA tea; fermentation; functional food; probiotics; lactic acid bacteria;

    Sammanfattning : The current widespread interest in healthy lifestyle creates a demand for functional foods. New nutritious food products and supplements are launched on the market and products enriched with γ-aminobutyric acid (GABA) constitutes some of them. γ-aminobutyric acid is a widely present amino acid in plants, animals, fungi and microorganisms. LÄS MER

  5. 5. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER