Sökning: "Vassleprotein"

Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade ordet Vassleprotein.

  1. 6. Proteinbaserat material för livsmedelsförpackningar : med fokus på mjölkproteiner

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Gabriella Apelthun; [2018]
    Nyckelord :Protein; whey; casein; edible films; food packaging; material;

    Sammanfattning : Livsmedelsförpackningar är ett område som har stor utvecklingspotential eftersom både konsumtionen och produktionen av plast har ökat sedan 50-talet. Trots att vi vet att konventionella plastmaterial framställs av råmaterialet petroleum, en icke förnybar och uttömbar källa. Förpackningsindustrin står för den största andelen plast. LÄS MER

  2. 7. Evaluation of Amyloid Fibrils as Templates for Photon Upconversion by Sensitized Triplet-Triplet Annihilation

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)

    Författare :Sharon Berkowicz; Helena Olsson; Henrik Broberg; [2017]
    Nyckelord :photon upconversion; sensitized triplet-triplet annihilation; anti-stokes emission; amyloid fibrils; whey protein;

    Sammanfattning : In the face of global warming and shrinking resources of fossil fuels the interest in solar energy has increased in recent years. However, the low energy and cost efficiency of current solar cells has up to this date hindered solar energy from playing a major role on the energy market. LÄS MER

  3. 8. Effekt av kosttillskotten, vassle- och kaseinprotein : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Sabina Broomé; Angelica Johansson; [2015]
    Nyckelord :Effekter; hälsopromotion; kaseinprotein tillskott; motion; vassleprotein tillskott;

    Sammanfattning : Den fysiska aktiviteten bland motionärer är allt mer prestationsinriktad. Vassle- och kaseinprotein är de mest använda kosttillskotten och används i syfte att öka muskeltillväxt och påskynda återhämtning efter träning. LÄS MER

  4. 9. Celltal som mått på mjölkens kvalitet med avseende på mjölkens sammansättning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Sandra Gustavsson; [2011]
    Nyckelord :celltal; mjölkkvalitet; mjölksammansättning;

    Sammanfattning : Mastitis, an inflammation of the udder mainly caused by a bacterial infection, induces an increase in the somatic cell count (SCC) in milk and is consequently one of several factors affecting SCC in milk. In this literature review it is investigated whether SCC; on udder quarter, cow composite or bulk tank milk level, can be used as a quality marker with focus on milk composition in terms of the content of fat, lactose, total protein, casein and whey protein. LÄS MER

  5. 10. Gårdsanalyser av mjölkens sammansättning hos Svenska lantrasgetter med en mobil infraröd spektrometri-metod, MIRIS

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Madeleine Högberg; [2011]
    Nyckelord :getter; mjölksammansättning; kasein; osttillverkning; öronmärkning;

    Sammanfattning : Svenska mjölkgetter hålls vanligen för ostproduktion, där ostarna oftast tillverkas i egna gårdsmejerier. Det finns idag en växande marknad för getost i Sverige och efterfrågan på lokalproducerade livsmedel har ökat, vilket innebär att den svenska getnäringen har en betydande roll inom ramen för miljö och närproducerande livsmedel. LÄS MER