Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 60 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Deposition av Black carbon i sjöar efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014
Magister-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Black carbon (BC) is produced during incomplete combustion of Biomass and fossil fuels. BC and other carbonaceous pollutants have characteristics that affect the climate, environment, and human health. Historically, BC emissions have been measured and monitored in the atmosphere, and BC emissions to the air are quite well documented. LÄS MER
2. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER
3. Inducering av interferon-gamma och tumörnekrosfaktor-alfa i helsaliv : En icke-invasiv metod för att diagnostisera celiaki
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)Sammanfattning : Celiaki (glutenintolerans) är en kronisk, autoimmun sjukdom med diffusa symtom. Vid förtäring av glutenhaltig mat uppstår en allergisk reaktion hos glutenintoleranta individer. Gluten kan inte fullständigt brytas ned av kroppens enzymer, vilket betyder att icke nedbrutna peptidfragment (såsom glutamin) absorberas i tarmslemhinnan. LÄS MER
4. Characterization of PLA Nanoplastics, and Their Effects on Daphnia magna
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för analys och syntesSammanfattning : As plastic pollution in aquatic environments keeps happening it has become more and more important to learn more about nanoparticles. Bio-based and biologically degradable plastics, such as polylactic acid (PLA), are gaining popularity and it is therefore important to determine whether they break down into nanoplastics or not. LÄS MER
5. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. LÄS MER