Sökning: "ekologi konsumenter"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden ekologi konsumenter.
1. Barnfamiljers ekologiska konsumtionsvanor : En undersökning om hur prisökningen har påverkat svenska barnfamiljers ekologiska konsumtionsmönster
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Ekologiskt livsmedel har länge varit eftertraktat av konsumenter i hela Sverige. Anledningen till populariteten är olika, däremot anses den personliga hälsan, djurens välmående, miljön och den biologiska mångfalden vara en del av det viktigaste faktorerna till att konsumenter handlar ekologiska livsmedel. LÄS MER
2. Designelement på etiketter som bäst förmedlar ekovin : Dricker du eko?
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för designSammanfattning : Man ser idag att det finns ett ökat intresse för ett mer hållbart levnadssätt hos konsumenter, vilket kan spela en stor betydelse för just hållbarare paketering av produkter (Steenis et. al, 2017:286). LÄS MER
3. Livsmedelsbutikers ökande utbud av ekologiska livsmedel : En studie om hur livsmedelsbutiker bemöter den ökande efterfrågan på ekovaror från svenska konsumenter
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskapSammanfattning : Abstract The purpose of this study was to investigate how grocery stores perceive the increasing demand for organic food among Swedish consumers. Furthermore, I have studied how Swedish consumers perceive the supply of organic foods in grocery stores. LÄS MER
4. Att vara ekologisk : En kvalitativ studie om hur konsumenter ser på ekologiska förpackningar
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskapSammanfattning : Problemformulering och syfte: Det är sedan tidigare konstaterat att förpackningens visuella utformning är ett viktigt marknadsförings- och positioneringsverktyg och används för att kommunicera varumärken. Den visuella utformningen är särskilt viktig på förpackningar till lågengagemangsprodukter då tidigare forskning visat att konsumenter ofta väljer förpackningar baserat på deras utseende. LÄS MER
5. Uthållig avloppsrening : Biogas potential på avloppsvatten
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : Projektet genomfördes vid IVL Svenska Miljöinstitutet i Hammarby Sjöstadsverk i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Syftet med detta projekt är att jämföra biogas potential mellan tre olika förbehandlingsmetoder av avloppsslam före rötningen, dessa metoder är djup och lätt frysning samt uppvärmning av slammet. LÄS MER