Sökning: "ekologisk grisproduktion"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden ekologisk grisproduktion.
1. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER
2. Etiska aspekter på grishållning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER
3. Growth and health of piglets fed colour flowered faba bean in relation to tannin content
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : There is an increasing need and interest to use domestic protein feed ingredients in Swedish pig diets instead of imported soybean, particularly in organic production. Due to its tannin content, colour flowered faba bean has been disregarded in this sense, yet it yields more and is grown more in Sweden than the white flowered which is void of tannins. LÄS MER
4. Hur påverkas grisen av bogsår och går det att undvika?
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : Shoulder lesion is a big problem among pig farmers and is rarely noticed by the consumers. It is most common among lactating sows as they spend a lot of time laying down and is relatively hard to get rid of. There is a lot of factors that can affect the occurance of shoulder lesions for instance flesh, bedding and breeding. LÄS MER
5. Utrymmeskrav i ekologisk grisproduktion : påverkan av grisnings- och digivningsboxens storlek i förhållande till suggans och smågrisarnas beteende och produktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Enligt EU:s regler för ekologisk grisproduktion ska grisnings- och digivningsboxar för ekologiska besättningar ska vara minst 7,5 m2. Dock har det uppmärksammats att en del ekologiska besättningar i Sverige inte uppfyller kravet utan grisningsboxar som används i Sverige är enligt praxis 6 m2, byggda enligt de svenska djurskyddsbestämmelserna. LÄS MER