Sökning: "ekologiska livsmedel"

Visar resultat 16 - 20 av 168 uppsatser innehållade orden ekologiska livsmedel.

  1. 16. Hållbara skolmåltider : En enkätstudie om hur Sveriges kommuner arbetar med inköp och servering av hållbara livsmedel

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sofia Karlsson Göransson; Johanna Sandström; [2021]
    Nyckelord :Kvantitativ studie; Sverige; Kommuner; Skolmat; Hållbarhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Cirka 20–30% av de globala utsläppen av växthusgaser kommer från livsmedelssektorn. I dagsläget serveras två miljoner måltider inom skola och förskola dagligen. Det finns stora möjligheter att reducera växthusgasutsläppen med hjälp av hållbara skolmåltider. LÄS MER

  2. 17. Plantering av skog på jordbruksmark i Sverige och dess påverkan på biologisk mångfald

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Tom Brilioth; [2021]
    Nyckelord :Biodiversity; land use change; agriculture; forestry; reforestation; literature review; GIS; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The environmental effects, not least on biodiversity, of land use and land use change provide major challenges when sustainability goals are to be met along with demand for production and other ecosystem services. Here I systematically review literature on one major land use change, from agriculture to forest, and the implications for biodiversity. LÄS MER

  3. 18. Lokalproducerade livsmedel och bygdegemenskap : en studie om hur kommuntjänstepersoner och lantbrukare i Vingåkers kommun förhåller sig till närproducerat och ekologisk produktion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Viktor Rombrant; [2021]
    Nyckelord :lokalism; lokalproducerat; närproducerat; hållbarhet; bygdegemenskap;

    Sammanfattning : Enligt Sveriges nationella livsmedelsstrategi ska den totala livsmedelsproduktionen i Sverige öka. Strategin ska bland annat bidra till att närproducerade- och ekologiska livsmedel ökar. Bland målen i livsmedelsstrategin finns också ett mål om att 60 procent av maten som serveras inom kommunala verksamheter ska vara ekologisk till 2030. LÄS MER

  4. 19. Är det lönt att konsumera grönt? : En studie på unga vuxnas konsumtionsbeteende vid köp av ekologiska livsmedel

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Handelshögskolan vid Örebro Universitet

    Författare :Clara Einarsson; Gustaf Franck; Samuel Hermansson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 20. Mat, mentala avstånd och miljömärkningar En online enkätundersökning för att jämföra och analysera konsumenters kunskap om miljömärkningar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för ekonomi och samhälle

    Författare :Emilia Mattson; [2020-08-29]
    Nyckelord :Mentalt avstånd; miljömärkning; konsumenter; subjektiv och objektiv kunskap; livsmedel; hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : Konsumenter i Sverige erhåller vanligen livsmedel genom kommersialiserade marknader, där flera produkter producerats på stora fysiska avstånd från marknaden. Därav finns det ett mentalt avstånd mellan konsument och livsmedelsproduktion, vilket innebär att konsumenten har ett kunskapsgap om livsmedlets sociala, ekologiska och ekonomiska förhållanden. LÄS MER