Sökning: "förberedda livsmedel"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden förberedda livsmedel.
1. Förvaring av kylda livsmedel i hemmet vid krissituation : Hur kan man genom design bevara en låg förvaringstemperatur för kylda livsmedel under ett strömavbrott som en användare kan nyttja i hemmet?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : En stor del av Sveriges befolkning är idag dåligt förberedda för hur ett längre strömavbrott hade påverkat kylda livsmedel. Även fast det finns torkade och konserverade livsmedel så är majoriteten fortfarande beroende av sina kylskåp. För att hitta en lösning på problemet har tre designexperiment genomförts. LÄS MER
2. Hur störningar hanteras i betalsystemen hos livsmedel-, bränsle- och bankbranscher : Att utveckla gemensam resiliens när betalsystemet slås ut
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för datavetenskapSammanfattning : En av de viktigaste infrastrukturerna för att samhället ska fungera är betalsystemet. Slutar det fungera leder det troligtvis till att flera kritiska system påverkas av störningen. Genom att utveckla gemensam resiliens, dvs. LÄS MER
3. Sänkt temperatur i kylkedjan : Konsekvenser för transportbranschen
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Idag transporteras kylda livsmedel, i Sverige, inom ett temperaturintervall på +2 °C - +8 °C. I vilken temperatur som animaliska livsmedel ska hanteras i regleras i lagstiftningen och varierar mellan +2 °C - +7 °C. Många kylskåp, både hos butik och konsument, är inställda på+8 °C. LÄS MER
4. Kan kost Påverka koncentrationsförmågan? : Elevernas hälsa på gymnasiet
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Estetisk-filosofiska fakultetenSammanfattning : The studies are based on my own experiences in the classroom. My student’s reoccurring behaviour of tiredness and having difficulties concentrating, could well have to do with their bad eating habits, even down to suspected extensive sweet and fizzy drink consumption. LÄS MER
5. Förberedda livsmedel = Ökad lönsamhet? - en analys av storhushållsbranschen
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Syfte: Syftet med uppsatsen är att beskriva och analysera om en värdekedjetransformering som innebär att produktionen tidigareläggs medför att lönsamheten i företagsrestaurangbranschen förbättras. Vi vill dessutom diskutera de valda strategiteoriernas användbarhet för att genomföra en branschanalys. LÄS MER