Sökning: "förberedda livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden förberedda livsmedel.

  1. 1. Förvaring av kylda livsmedel i hemmet vid krissituation : Hur kan man genom design bevara en låg förvaringstemperatur för kylda livsmedel under ett strömavbrott som en användare kan nyttja i hemmet?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Emma Mattsson; [2021]
    Nyckelord :Produktdesign; strömavbrott; elektricitet; kylskåp; hållbarhet; användarcentrerad design; kris; kylda livsmedel;

    Sammanfattning : En stor del av Sveriges befolkning är idag dåligt förberedda för hur ett längre strömavbrott hade påverkat kylda livsmedel. Även fast det finns torkade och konserverade livsmedel så är majoriteten fortfarande beroende av sina kylskåp. För att hitta en lösning på problemet har tre designexperiment genomförts. LÄS MER

  2. 2. Hur störningar hanteras i betalsystemen hos livsmedel-, bränsle- och bankbranscher : Att utveckla gemensam resiliens när betalsystemet slås ut

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för datavetenskap

    Författare :Amanda Jaber; [2017]
    Nyckelord :Resiliens; organisation; betalsystem; störningar;

    Sammanfattning : En av de viktigaste infrastrukturerna för att samhället ska fungera är betalsystemet. Slutar det fungera leder det troligtvis till att flera kritiska system påverkas av störningen. Genom att utveckla gemensam resiliens, dvs. LÄS MER

  3. 3. Sänkt temperatur i kylkedjan : Konsekvenser för transportbranschen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Anton Björkgren; Edvin Eriksson Sjöqvist; [2017]
    Nyckelord :Refrigerated transport; cold chain logistics; multi temperature system; thermalcover; refrigerated foodstuff; Kylda transporter; kylkedjan; multitemperatursystem; produktskydd; kylda livsmedel;

    Sammanfattning : Idag transporteras kylda livsmedel, i Sverige, inom ett temperaturintervall på +2 °C - +8 °C. I vilken temperatur som animaliska livsmedel ska hanteras i regleras i lagstiftningen och varierar mellan +2 °C - +7 °C. Många kylskåp, både hos butik och konsument, är inställda på+8 °C. LÄS MER

  4. 4. Kan kost Påverka koncentrationsförmågan? : Elevernas hälsa på gymnasiet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Estetisk-filosofiska fakulteten

    Författare :Alain Grenard; [2007]
    Nyckelord :blodsockersvängningar; gymnasieelevers kostvanor; koncentrationssvårigheter; skolans måltider;

    Sammanfattning : The studies are based on my own experiences in the classroom. My student’s reoccurring behaviour of tiredness and having difficulties concentrating, could well have to do with their bad eating habits, even down to suspected extensive sweet and fizzy drink consumption. LÄS MER

  5. 5. Förberedda livsmedel = Ökad lönsamhet? - en analys av storhushållsbranschen

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ida Bendelius; Anna Lejon; Rebecca Ericsson; [2006]
    Nyckelord :Strategic Cost Management; five forces; SWOT – analys; branschanalys; förberedda livsmedel; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med uppsatsen är att beskriva och analysera om en värdekedjetransformering som innebär att produktionen tidigareläggs medför att lönsamheten i företagsrestaurangbranschen förbättras. Vi vill dessutom diskutera de valda strategiteoriernas användbarhet för att genomföra en branschanalys. LÄS MER