Sökning: "food system"
Visar resultat 36 - 40 av 1343 uppsatser innehållade orden food system.
36. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER
37. Sustainable bread supply chains in Sweden : examining scenarios for reducing or lowering the impact of surplus bread
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Food waste has significant environmental, social, and economic implications, demanding actions toward a sustainable food system. In Sweden's bread supply chain, approximately 14% of produced bread is wasted, with 9% attributed to unsold bread in stores. LÄS MER
38. Insulated Metabolic Exchange for Sustainable Agriculture and Biotechnology
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Mellan 1960 och idag har världspopulationen dubblerats medan matproduktionen tredubblats. Det har möjliggjorts av kemiskt framställda gödsel som introducerades på mitten av 1900-talet. Sedan 1965 har användandet av kvävegödsel ökat sexdubblet. LÄS MER
39. Biogas production with Sargassum algae in Grenada : Optimization of process and market analysis
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : This study has been carried out within the framework of the Minor Field Studies ScholarshipProgramme (MFS), which is funded by the Swedish International Development Cooperation Agency,Sida. The field study was conducted in Grenada in the spring of 2023. LÄS MER
40. Creation as Resistance: How small-scale farmers and food artisans collaboratively respond to the global food system by recultivating a traditional rye variety in Northeast Germany
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi; Lunds universitet/HumanekologiSammanfattning : This thesis examines how small-scale farmers and food artisans in Germany are impacted by and respond to the pressures of the global food system. It is based on the in-depth analysis of a case study of a recultivation effort of the traditional rye variety ‘Mecklenburger Marienroggen’ in Mecklenburg Vorpommern, Northeast Germany. LÄS MER