Sökning: "hållbar utveckling logistik"

Visar resultat 21 - 25 av 58 uppsatser innehållade orden hållbar utveckling logistik.

  1. 21. Recommerce för hållbarare konsumtion av mobiltelefoner : En utforskande undersökning av innebörden för recommerce och dess betydelse för hållbar utveckling

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)

    Författare :Max Sjöström; Sebastian Mårtensson; Fredrik Gellervik; [2021]
    Nyckelord :Recommerce; Cirkulär ekonomi; Hållbara försörjningskedjor; Omvänd logistik; Reuse;

    Sammanfattning : Elektroniskt avfall ökar årligen, samtidigt som mobiltelefoner är en självklarhet för människor att äga har mobiltelefoner blivit den snabbast växande kategorin inom elektroniskt avfall. Flertalet aktörer för försäljning av renoverade mobiltelefoner har tillträtt marknaden och begreppet recommerce används ofta av dessa aktörer för att beskriva processen för försäljning av renoverade mobiltelefoner. LÄS MER

  2. 22. GERD: An appraisal

    M1-uppsats, KTH/Hälsoinformatik och logistik

    Författare :Osman Eltom; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : AbstractThe grandEthiopianRenaissanceDam,amajorhydropowerprojectlocatedintheBlueNilein Ethiopia,isprojectedtobecomeoneofthebiggestsourcesofhydroelectricpowerinAfricaby2022.Thescaleoftheprojectisburdenedwithaconsiderableenvironmentalandsocialload,the magnitudeofitsimpactdependingonafewkeydecisionsmadeduringtheinauguralstages. LÄS MER

  3. 23. Optimering av sekundärförpackningar inom e-handel

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Camilla Carlsson; Malou Ek; Hilda Johansson; Marijana Jovic; [2020]
    Nyckelord :Logistik; Emballage; Fallstudie; Förpackningsoptimering; E-handel; Förpackningar; Sekundärförpackning;

    Sammanfattning : Idag ställs det allt högre krav på både företag och distributörer på grund av att e-handeln ständigt växer, och till följd av detta förändras även många av processerna i försörjningskedjan. På senare tid har även intresset för hållbar utveckling ökat hos konsumenterna, vilket har bidragit till att företagen försöker hitta lösningar för att minimera miljöpåverkan. LÄS MER

  4. 24. Vägen till en ledande position : En kvalitativ studie om vad som påverkar huruvida kvinnor kan anta ledande positioner inom tillverkningsindustrin

    M1-uppsats, Jönköping University/JTH, Logistik och verksamhetsledning

    Författare :Johanna Larsson; Therese Jakobsson; [2020]
    Nyckelord :Barrier; Enabler; Leading positions; Manufacturing industries; Organisation; Women; Barriärer; Kvinnor; Ledande positioner; Möjliggörare; Organisation; Tillverkningsindustrier;

    Sammanfattning : Syfte - Studiens syfte är att undersöka vad som påverkar kvinnors förutsättningar för att anta ledande positioner inom tillverkningsindustrin och genom det förstå hur hållbar utveckling kan uppnås. För att besvara syftet har tre frågeställningar formulerats: - Vilka möjliggörare finns för att kvinnor ska kunna anta ledande positioner på tillverkningsindustrier? - Vilka barriärer finns för att kvinnor ska kunna anta ledande positioner på tillverkningsindustrier? - På vilket sätt kan organisationskontexten kopplas till påverkansfaktorerna? Metod – Som metod genomfördes en intervjustudie med fem kvinnor på fem olika tillverkningsindustrier i Jönköpings län. LÄS MER

  5. 25. LIVS-ansvar : Hållbar utveckling i mindre livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Emelie Forselius; Anne-sofie Olsson; Julia Stensson; [2020]
    Nyckelord :Sustainability; CSR; Corporate Social Responsibility; Formal controlling; Informal controlling; Informative controlling; Ecologic sustainability; Economic sustainability; Social Sustainability; Hållbarhet; CSR; Corporate Social Responsibility; Formella styrmedel; Informella styrmedel; Informativa styrmedel; Ekologisk hållbarhet; Ekonomisk hållbarhet; Social hållbarhet;

    Sammanfattning : Problemformulering och syfte: Hållbarhet och miljövänliga produkter har under senare år blivit ett viktigt samtalsämne, inte minst när det gäller produktion och konsumtion av livsmedel. FN tog år 2015 fram 17 globala mål för hållbar utveckling, med ambitionen att uppnå social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. LÄS MER