Sökning: "haccp livsmedel"
Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade orden haccp livsmedel.
11. Gårdsslakteri
L3-uppsats, SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]Sammanfattning : Eftersom vi har ett eget stort intresse för djurvälfärdsfrågor och produktion av livsmedel med hög kvalitet har vi valt att fördjupa våra kunskaper inom gårdsslakt. I en tid där vi går mot allt färre stora slakterier, som leder till långa transporter för djuren och resulterar i ökad stress och skaderisk, så känns detta extra aktuellt. LÄS MER
12. Säkra rätter i restaurangköket : en handledning för ökad kunskap om mikrobiologiska risker i råvaror, i rätter och med tillagningstekniker
L3-uppsats, SLU/Dept. of Food Science; SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : I samma takt som intresset för mat har ökat i Sverige det senaste decenniet har uteätandet på framför allt privata kommersiella restauranger ökat. Den molekylära gastronomin har blivit ett nytt inslag, men är kontroversiell då matlagningen är förenad med att överskrida gränser som finns i den traditionella kokkonsten, exempelvis lågtemperaturstekning av kött. LÄS MER
13. Produktsäkerhet i livsmedelsindustrin : HACCP inom bageri och konditori
L3-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : During the last years, producers and consumers have become increasingly aware of food safety. Foodborne illness and foodborne injury are in best case unpleasant but they can also be fatal. LÄS MER
14. Småskalig livsmedelsförsörjning av mjölk
L3-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : During the last year's Swedish agriculture have had difficult times, with decreasing prices and at the same time increasing production costs, which has led to bad profitability and faith in the future. The dairies in Sweden have also had a rough time and there have been large rationalizations during the years. LÄS MER
15. Kvalitetsprocesser för Lagring och Distribution av Livsmedel på Schenker Coldsped
Master-uppsats, Institutionen för teknik och naturvetenskap; Tekniska högskolanSammanfattning : Syftet med examensarbetet är att planera hur Schenker Coldsped ska arbeta för att möta kundens krav, i detta fall Burger King, på att använda regelverket EFSIS – European Food Safety Inspection Service. EFSIS erbjuder oberoende inspektionsservice designat för mat, dryck och närliggande branscher. LÄS MER