Sökning: "hotell- och restaurangbranschen  "

Visar resultat 16 - 20 av 45 uppsatser innehållade orden hotell- och restaurangbranschen  .

  1. 16. Motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Kajsa Lissdotter; Madelene Lundgren; [2014-06-25]
    Nyckelord :arbetsförhållanden; arbetsmotivation; hotell; ledarskap; restaurang;

    Sammanfattning : Denna uppsats behandlar motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger i Göteborg. Hotell- och restaurang är en av de branscher med högst personalomsättning och en bakomliggande orsak kan vara att medarbetare har låg motivation. Medarbetare ser inte heller arbete inom branschen som en riktig och långvarig karriär. LÄS MER

  2. 17. Arbetsvillkoren i hotell- och restaurangbranschen - De accepterade orättvisorna

    Kandidat-uppsats, Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Linda Holmberg; [2014]
    Nyckelord :Working conditions; labour exploitation; hotel and restaurant industry; Arbetsvillkor; arbetskraftsexploatering; hotell- och restaurangbranschen;

    Sammanfattning : Hotel and restaurant industry have always been seen as an industry with low status and poorworking conditions. Low wages, temporary contracts, illegal work, and sexual harassment are the rule rather than the exception when the employee’s working conditions discusses. LÄS MER

  3. 18. Varumärkesbyggande inom hotellbranschen : En studie av tre hotell i Norrbotten

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Malin Ahlqvist; Sanna Makslahti; [2014]
    Nyckelord :hotell; varumärke; varumärkesbyggnad; motivation;

    Sammanfattning : Resandet i Europa prognostiseras att öka med 2,3 procent varje år fram till år 2030. Den svenska turismnäringen tros ha stora möjligheter att ta del av ökningen. De norrbottniska lokaltidningarna har under det senaste året rapporterat om nyetableringar inom hotell- och restaurangbranschen. LÄS MER

  4. 19. Rekrytering är svårt!

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Mikaela du Rietz; Frida Jacobsson; [2013-06-19]
    Nyckelord :Hotell; rekrytering; restaurangbranschen; och; urvalskriterier;

    Sammanfattning : Begreppet rekrytering är komplext, stort och svårt för såväl rekryteringsansvariga som för de som undersöker området. Hotellbranschen har även ett rykte om sig att ha frekventa personalomsättningar och mer eller mindre allvarliga rekryteringsproblem. LÄS MER

  5. 20. När gruppen ökar värdet av FAMM : Så kan gruppdynamik öka prestationsförmågan i en organisation

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ida-Maria Beckman; Emma Bäckström; Anton Emanuelsson; Erik Sandblom; [2013]
    Nyckelord :FAMM; Group dynamics; Performance; SHRM;

    Sammanfattning : En väl fungerande grupp kan vara oerhört attraktivt att se på men det verkligt intressanta är att förstå hur gruppen tar sig till det stadiet där de fungerar tillsammans som en enhet och presterar bra. För att tillämpa metoder att nå dit finns tillvägagångssätt som Strategic Human Resource Management (SHRM) och en allmän strävan efter att erhålla en perfekt gruppdynamik. LÄS MER