Sökning: "kök utformning"
Visar resultat 16 - 20 av 29 uppsatser innehållade orden kök utformning.
16. Homebuyers choices and valuations
M1-uppsats, Linköpings universitet/Kommunikations- och transportsystem; Linköpings universitet/Tekniska högskolanSammanfattning : Det finns en generellt god kunskap inom byggnadsbranschen om vilka lägen och byggnadsformer som värderas högst hos bostadsköpare i Sverige. Byggnadsbranschen har dock inte lika bra kunskaper om vad som är att föredra inom bostaden i fråga eftersom dessa värderingar ändrar sig snabbt med tiden. LÄS MER
17. Framtidens enbostadshus : Att bygga på höjden med minimerad bostadsarea utformat enligt framtida energikrav
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, ByggnadsteknikSammanfattning : Tomtmarkerna i urban bebyggelse blir allt mer attraktiva. En minskning av byggnadsarean medger positiva ekonomiska effekter på markkostnaden då tomtpriserna tenderar att bli allt högre i stadsmiljö. En stor del av totalkostnaden vid nyproduktionen av ett enbostadshus är tomtpriset. LÄS MER
18. Från folkhemskök till öppen planlösning : En studie av det svenska kökets utformning frånefterkrigstiden till idag.
Kandidat-uppsats, Ekonomisk-historiska institutionenSammanfattning : Det moderna svenska köket verkar ha blivit 2000‐talets vardagsrum. Matlagningsprogram och inredningsreportage säljer in den livsstil som är så eftersträvansvärd för stora delar av befolkningen. Vid köp av ny bostad är köket ett av de viktigaste rummen. LÄS MER
19. Alkoholservering - mellan folkhälsa och kommersiella intressen
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : Försäljning av alkohol har varit reglerat under mycket lång tid i Sverige. Den nuvarande regleringen kan spåra sina rötter till 1800- talets mitt och även om reglering förändrats över tiden så är försäljning av alkohol fortfarande starkt reglerad. Alkoholagens syfte är att begränsa alkoholens skadeverkningar. LÄS MER
20. Tankar om ett kök
Kandidat-uppsats, Carl Malmsten - furniture studies; Tekniska högskolanSammanfattning : The kitchen is one of the most important rooms in our homes. It is a place for social engagements, meetings between people and activity. How the kitchen looks today is a concept sprung from the Swedish kitchen standard of 1952. Eventhou this standard no longer exists it is a model of how kitchens are designed today. LÄS MER