Sökning: "kommunikation livsmedel"

Visar resultat 6 - 10 av 93 uppsatser innehållade orden kommunikation livsmedel.

  1. 6. Löneuppläggs påverkan på individers motivation : I en organisation i Sverige som använder sig dels av en prestationsbaserad lön, dels av en fast lön samt huruvida detta kan bidra till klyftor inom organisationen

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/Högskolan för lärande och kommunikation

    Författare :Philippa Green; Anna Hellström; [2023]
    Nyckelord :Pay for performance; motivation; performance; SDT; Agency Theory; Prestationsbaserad lön; prestation; motivation; SDT; Agency Theory;

    Sammanfattning : Bakgrund: Flera organisationer runt om i Sverige använder sig idag av en prestationsbaserad lön för att motivera sina anställda att prestera bättre. I dagens samhälle har en rättvis lön blivit ett allt mer relevant område då priserna på livsmedel, drivmedel, el samt räntor har stigit markant. LÄS MER

  2. 7. Att främja goda matvanor i skolan : En intervjustudie med rektorer och skolsköterskor

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny-Lo Markström; [2023]
    Nyckelord :barnfetma; barns matvanor; erfarenheter; skolans roll; utmaningar och framgångsfaktore;

    Sammanfattning : Barnfetma är ett eskalerande globalt folkhälsoproblem, där ökad konsumtion av socker och ultrabearbetade livsmedel, samt bristande intag av frukt och grönsaker bland barn, spelar en betydande roll. För att möta denna utmaning krävs engagemang från flera aktörer, inklusive skolan. LÄS MER

  3. 8. Kampanjer kopplade tillbiologisk mångfalds visuella ochretoriska uttryck

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Johansson Amanda; [2023]
    Nyckelord :Grafisk design; Biologisk mångfald; Visuell kommunikation; kampanjer; retorik.;

    Sammanfattning : Problemformulering:  Den biologiska mångfalden har de senaste årtiondena minskat drastiskt och vi är just nu i “jordens sjätte massutdöende” (Naturskyddsföreningen, 2023). Biologisk mångfald är inte enbart viktig för att det ska finnas variationer bland arter utan är avgörande för även vi människors överlevnad. LÄS MER

  4. 9. Hållbart beteende : Hur nudging inom design kan användas för att främja en hållbar livsmedelskonsumtion

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Simon Sjöberg; [2022]
    Nyckelord :Design; Produktdesign; Hållbar livsmedelskonsumtion; Livsmedelskonsumtion; Hållbarhet; Design för hållbart beteende; Nuding; Nuding inom livsmedel; Livsmedel; Hållbart beteende;

    Sammanfattning : Livsmedelskonsumtionen står för cirka 30% av den totala mängden koldioxid människan står för. Genom att konsumera mindre animaliska proteiner och mer proteiner från växtriket är det möjligt att minska klimatpåverkan med mer än 25%. LÄS MER

  5. 10. Information och utveckling livsmedelsservice : en pendlingskommuns utveckling för sina livsmedelsföretag

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Victor Allansson; [2022]
    Nyckelord :Livsmedel; information; offentlig verksamhet; kundundersökning;

    Sammanfattning : Detta examensarbete har genomförts i samverkan med Knivsta kommuns miljöenhet. Syftet med studien var att undersöka hur Knivsta kommun har utvecklats inom livsmedelsservice. Både kvantitativa enkäter och öppna kommentarer från företagare inom Knivsta kommun användes. LÄS MER