Sökning: "måltid betydelse"
Visar resultat 36 - 40 av 58 uppsatser innehållade orden måltid betydelse.
36. Effekten av frukostens glykemiska index på energiintag hos barn och ungdomar
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Titel: Effekten av frukostens glykemiska index på energiintag hos barn och ungdomar Författare: Charlotte Olofsson, Cornelia Johansson och Maria Nordbeck Handledare: Fredrik Bertz Examinator: Ingrid Larsson Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-05-16 Bakgrund: Glykemiskt index (GI) är ett omdebatterat ämne och något som diskuteras mycket är hur det glykemiska indexet påverkar energiintag. Det forskas på om en kost som har lägre GI ger en ökad mättnadskänsla och ett minskat energiintag, vilket skulle kunna vara ett redskap för att förebygga övervikt hos barn och ungdomar. LÄS MER
37. Måltidens betydelse på arbetsplatsen : Enstudie av ett sjukhus, ett regemente och en industri
Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetslivSammanfattning : De flesta människor tillbringar idag en stor del av sitt liv på arbetet. Eftersom ett av dagens huvudmål intas på arbetsplatsen är det av stor betydelse för individens hälsa att denna uppfyller önskemål och riktlinjer för en god och hälsosam måltid. LÄS MER
38. Demenssjukas måltidssituation : Förbättringsmöjligheter för personalens arbete vid måltidssituationen för demenssjuka på ett äldreboende
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bland personer boende på särskilt boende som lider av demenssjukdom är undervikt och malnutrition vanligt. För att öka aptit och näringsintag har måltidsmiljön stor betydelse. De flesta behöver till slut stöd i form av uppmuntran eller matning. LÄS MER
39. Renkött som del av måltid. : En turistisk resurs för norra Norrland.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Renen och således renköttet har en stark koppling till den arktiska regionen men även norra Norrland som helhet. Denna koppling är inte minst skapad av att området även utgör vad som benämns som samernas sedvanemarker i vilket renskötsel bedrivs. LÄS MER
40. Allergi i hem- och konsumentkunskap, en livsviktig kunskap : Hem- och konsumentkunskapslärares erfarenhet av allergi och överkänslighet inom skolan och den egna undervisningen
M1-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Mat är en central del i våra liv. Att få uppleva matglädje och dela en måltid med andra människor har stor social betydelse för oss. För en person som har allergi eller annan överkänslighet kan det vara svårt att uppleva detta. Allergi, astma och överkänslighet är idag ett växande hälsoproblem. LÄS MER