Sökning: "måltid betydelse"

Visar resultat 41 - 45 av 58 uppsatser innehållade orden måltid betydelse.

  1. 41. Miljöns betydelse för den pedagogiska måltiden i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Avdelningen för elektronik, matematik och naturvetenskap

    Författare :Ann-Charlotte Karlsson; [2012]
    Nyckelord :Förskola; miljö; måltidsmiljö; pedagogisk måltid;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 42. Måltidens betydelse för patientens välbefinnande

    Kandidat-uppsats, Röda Korsets Högskola

    Författare :Helena Bergman; Sanna Elmgren; [2012]
    Nyckelord :meal; patient; quality of life; wellbeing; livskvalitet; måltid; patienten; välbefinnande;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mat och måltiden belyses ofta ur ett näringsfysiologiskt perspektiv. Ett regelbundet intag av näring är nödvändigt för det fysiska välbefinnandet, särskilt efter en skada eller sjukdom då näring hjälper kroppen att läka. LÄS MER

  3. 43. Nyttig mat och hälsa på restaurang

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Marie Johansson; [2011-03-09]
    Nyckelord :hälsosam mat; övervikt; livsstil;

    Sammanfattning : Övervikt och fetma förekommer allt oftare och nu för tiden drabbas allt fler människor. Övervikt kan leda till en rad olika följdsjukdomar samt en förtidig död. Orsaken till att detta har ökat den senaste tiden beror på att den mat som konsumeras inte förbränns. LÄS MER

  4. 44. Järn och hälsa - Tonårstjejers uppfattningar och medvetenhet om järn

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Timo Korhonen; Sven Stolt; [2011-03-02]
    Nyckelord :Kost; hälsa; järnbrist; tonårstjejer; uppfattningar; medvetenhet;

    Sammanfattning : Järnbrist är en av de tio enskilt största riskfaktorerna för förlorade friska levnadsår, studier har visat att upp till 40 % av tonårsflickor i Sverige har järnbrist. Vad man kan göra för att påverka järnstatusen för denna utsatta grupp är att få dem att öka intaget av livsmedel, ge kunskap om måltidssammansättning eller att återinföra järnberikning av mjöl Kostens sammansättning har betydelse för absorptionen av järn, en kost som innehåller stimulerande faktorer kan öka absorptionen av järn med 2. LÄS MER

  5. 45. Den prestigefyllda stjärnan - Uppfattningar om att ha en stjärna i Guide Michelin

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nonglak Jaila; Isabelle Sarge; [2011-03-02]
    Nyckelord :Guide Michelin; bedömningssystem; krogen; stjärna och måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : Under vår utbildning har vi hört talas om Guide Michelin. Guiden anses vara det viktigaste bedömningssystemet inom restaurangbranschen. Vilka de exakta kriterier är eller hur man inom branschen uppfattar detta bedömningssystem, är frågor som studien ämnar besvara. LÄS MER