Sökning: "måltid betydelse"
Visar resultat 26 - 30 av 58 uppsatser innehållade orden måltid betydelse.
26. Måltidsmiljöns betydelse på omvårdnadsboenden : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: En tredjedel av Sveriges befolkning över 70 år ligger i farozonen för att drabbas av undernäring. Detta riskerar inte bara deras hälsa utan även att sänka deras livskvalité. Syfte: Att undersöka måltidsmiljöns påverkan på nutritionsstatus hos personer som bor på omvårdnadsboenden. Metod: Litteraturstudie. LÄS MER
27. En gratis måltid, till vilket pris? En kvalitativ studie om hur måltiderna på förskolan påverkar pedagogernas kostvanor
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Måltiderna på förskolan ses som ypperliga lärandetillfällen och det är barnen som står i centrum. Det finns en del studier om den pedagogiska måltidens påverkan på barnen men när det gäller förskollärarna är området inte lika utforskat. Dock visar tidigare studier att maten på arbetet påverkar hälsan på olika sätt. LÄS MER
28. "Jurassic Park": En studie av måltidens betydelse
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/FilmvetenskapSammanfattning : .... LÄS MER
29. Finns det något värde i att mäta Peptide tyrosine tyrosine, Glucose-dependent insulinotropic polypeptide och Oxyntomodulin postprandialt vid måltidsstudier?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Övervikt och fetma sprider sig likt en epidemi över världen. Omkring 1,9 miljarder vuxna varöverviktiga år 2014 och av dessa klassificerades 600 miljoner som feta. Forskning kring fetmas uppkomst och nya former av behandlingsalternativ pågår. En viktig faktor för uppkomst av övervikt är aptitreglering, där t. LÄS MER
30. Den schemalagda skollunchen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Skolmåltider har utvecklats från ren välgörenhet till ett bestående inslag i skolgången. Mer ansvar har lagts på den offentliga verksamheten vad gäller skolmåltider och att ha utbildad personal är numera ett krav. Måltidspersonalen har ett stort ansvar vad gäller att se till att maten är god, näringsriktig och säker. LÄS MER