Sökning: "gastronomi"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet gastronomi.
1. Nikotinets påverkan på smakuppfattningen : En jämförande studie mellan nikotinanvändare och icke-nikotinanvändare
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER
3. "Mat" : den medierade bilden av mat och TV-kockens symboliska kapital
L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medierSammanfattning : Uppfattningen om mat och matlagning i Sverige har utvecklats från ekonomisk och tidseffektiv till lustfylld och trendig, något media haft en stor roll i. Syftet med denna uppsats var att undersöka denna förändring och programmet “Mat” betraktat som en del av den. LÄS MER
4. Fermentering : En grundpelare i den Nynordiska Gastronomin
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. Virtuell Gastronomi : En studie om maten och måltidens betydelse i den virtuella spelvärlden
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Målet med den här studien är att försöka brygga och skapa diskussion mellan matvärlden och den virtuella spelvärlden. Mat i den virtuella spelvärlden har funnits nästan lika länge som den virtuella spelvärlden själv. LÄS MER