Avancerad sökning
Visar resultat 21 - 25 av 36 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
21. Cikoria, svartkämpar, kummin och pimpernell : ska örterna ha en plats i den svenska vallen?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Att blanda in örter i fröblandningarna till vallarna blir allt vanligare. Kunskapen om vallörter i Sverige är idag inte så stor som den borde med tanke på att användningen ökar. Syftet med denna kandidatuppsats har varit att öka kunskapen om örterna svartkämpar, cikoria, kummin och pimpernell då dessa säljs på den svenska marknaden. LÄS MER
22. Bovint respiratoriskt syncytialt virus och bovint coronavirus i mjölkbesättningar på Åland : prevalens och riskfaktorer för introduktion
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Bovint respiratoriskt syncytialt virus (BRSV) och bovint coronavirus (BCV) är två vanligt förekommande infektioner i nötkreatursbesättningar världen över. BRSV och BCV kan orsaka luftvägssjukdom hos kalvar och vuxna nötkreatur, och BCV kan även orsaka diarré. LÄS MER
23. Foder- och växtodlingsstrategier till mjölkkor : en fallstudie med fokus på länken mellan växtodling och mjölkproduktion
Magister-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Lantbruket har under de sista 30 åren upplevt en strukturomvandling med en minskning av antalet lantbruksföretag, men de som är kvar blir större. Sedan början av 1980-talet fram till år 2011 har antalet mjölkkor sjunkit med 314 300 stycken till 346 495. LÄS MER
24. Fördelar och nackdelar med att hålla ko och kalv tillsammans under kalvens första levnadsveckor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I Sverige är det vanligt att man separerar ko och kalv redan några timmar efter kalvning. Enligt jordbruksverkets regler måste kalven få i sig råmjölk inom 6 timmar efter att kalven har blivit född för att försäkra att kalven får i sig immunglobiner, antikroppar som är väsentliga för kalvens immunförsvar. LÄS MER
25. Effects of palmitic and stearic acids supplementation on milk yield, composition and milk lipolysis in dairy cows
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : When facing the fact that high yielding dairy cows has an increasing energy requirements, the practice of adding lipid supplements such as concentrates rich in palm oil and/or palm oil industry by-products become more common. Palm oil containing high levels of C16:0 causes high levels of free fatty acids (FFA) which are linked to larger milk fat globules (MFG) which affect the reaction of lipolysis resulting in rancid flavour and processing problems. LÄS MER