Sökning: "nötkött"
Visar resultat 16 - 20 av 115 uppsatser innehållade ordet nötkött.
16. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER
17. Det perfekta spaltstallet för slaktungnöt : ett hjälpmedel för framtida nötköttsproduktion i Sverige
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Idag är lantbruket en pressad bransch som kämpar med stigande markpriser, dyra maskiner och ständig konkurrens om konsumenternas uppmärksamhet från andra marknader som inte producerar livsmedel på samma villkor som vi i Sverige. Inte minst påverkad av den senast nämnda är nötköttbranschen då stora mängder nötkött importeras och konsumeras. LÄS MER
18. Några djurproducenters strategier och handlingar i samband med klimatförändringarna
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Studiens syfte har varit att undersöka hur några djurproducenter resonerar och agerar både på kort och lång sikt angående ett förändrat klimat, och ta reda vilka åtgärder man har vidtagit eller kommer att vidta. Vidare få höra deras egna tankar kring vad de tror kommer att bli deras utmaningar i ett framtida klimat och om de upplever att klimatet har förändrats över tid där de odlar. LÄS MER
19. The determinants of beef imports in Sweden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : This paper investigates the determinants of Swedish beef imports using a Vector Autoregression and a Vector Error Correction model. By examining which variables responsible for the volume demanded on imported beef, one can understand how domestic beef production can compete and regain market shares from imported beef. LÄS MER
20. What does beef taste like? : a sensory study for development of beef terminology
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Today, there is no general terminology to describe the sensory properties of beef. Hence, the aim of this study was to develop a terminology to describe the sensory texture, flavour and appearance properties of beef. Attributes describing beef were chosen from earlier studies and a qualitative open discussion. LÄS MER