Sökning: "regional livsmedelsstrategi"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden regional livsmedelsstrategi.

  1. 1. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER

  2. 2. Med bara åtta skördar kvar : genomförandet av handlingsplanen ÄT UPPsala län

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Lovisa Lundén; [2023]
    Nyckelord :regional livsmedelsstrategi; ÄT UPPsala; samverkan;

    Sammanfattning : Då den nationella livsmedelsstrategin antogs 2017 inleddes arbetet på länsnivå i Uppsala med att ta fram en regional livsmedelsstrategi. En styrgrupp bildades för att gemensamt arbeta mot de regionalt framtagna målen om ökad livsmedelsproduktion och produktionsvärde till och med 2030. LÄS MER

  3. 3. "Produktion förutsätter konsumtion" : Regionala livsmedelsstrategier och framtida livsmedelsberedskap

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Caroline Svensson; [2022]
    Nyckelord :food-preparedness; food production strategies; social contract; network governance; crisis preparedness.; Livsmedelsberedskap; regional livsmedelsstrategi; krisberedskap; samhällskontrakt; network governance;

    Sammanfattning : Bakgrund: Utifrån det förändrade och förvärrade säkerhetsläget i Europa har frågan om livsmedelsberedskap aktualiserats i den svenska politiska diskussionen. Ansvar och utformande av en sådan beredskap saknar idag tydlig organisation. LÄS MER

  4. 4. Skolmenyers klimatavtryck i Norrbotten och Skåne – lokala livsmedel, kretslopp, resiliens och biologisk mångfald

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Linnéa Davinder; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Vi behöver minska vår klimatpåverkan och matens bidrag är betydande. Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av växthusgasutsläppen globalt. Det nationella arbetet med att minska matens klimatpåverkan sammanfattas i den nationella livsmedelsstrategin. LÄS MER

  5. 5. Árbediehtu eller innovation : ett urfolksperspektiv på Norrbottens livsmedelsstrategi

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Robin Eriksson; [2021]
    Nyckelord :Sápmi; samiska näringar; Norrbotten; livsmedelsstrategi; lika deltagande; rationalitet; rättvisa;

    Sammanfattning : Det här är en undersökning av samiskt deltagande i processen att ta fram en regional livsmedelsstrategi för Norrbotten. Frågeställningarna är utformade i dialog med samiska aktörer. Undersökningen tar sin utgångspunkt i att förstå vad ett urfolksperspektiv innebär. LÄS MER