Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 26 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Bygga smakbroar : En jämförelsestudie mellan en expertpanel och en konsumentpanel

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johanna Pusterli; Tilly Rosin; [2023]
    Nyckelord :CATA; Sensory evaluation; Panels; Consumers; Expert Panels; Sensory test; Spices.; CATA; Sensory evaluation; Panels; Consumers; Expert panels; Sensory test; Spices;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER

  4. 4. Wild boar (Sus scrofa) meat quality : a study of the homogeneity of wild boar meat quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maja Jonsson; [2022]
    Nyckelord :Wild boar; Sus scrofa; meat quality; diet; lipid composition; Sweden; pork;

    Sammanfattning : The food industry is constantly adapting and is to a large extent shaped by the desires of its consumers. Consumer food desires are dictated by a variety of reasons such as nutrition or taste. LÄS MER

  5. 5. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Valli Tirounavoucarassou; [2022]
    Nyckelord :flexitarian; diets; carbon footprint; sensory evaluation; consumer preferences; nutrient assessment;

    Sammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER