Sökning: "soy protein"

Visar resultat 16 - 20 av 52 uppsatser innehållade orden soy protein.

  1. 16. Sojaodling i Sverige : En kvalitativ studie om jordbrukares och forskares syn på möjligheter och utmaningar för att etablera en kommersiell sojaodling i Sverige

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Jenny Persson; Saara Shire; [2020]
    Nyckelord :Soy; self-sufficiency; Theory of Planned Behavior; TPB; researchers; farmers; Soja; sojaodling; sojaböna; edamame; baljväxt; processanläggning; självförsörjning; resiliens; Theory of Planned Behavior; TPB; attityd; subjektiv norm; upplevd kontroll; forskare; jordbrukare;

    Sammanfattning : Soja är en av världens viktigaste proteingrödor och används bland annat till foder och livsmedel. Den globala efterfrågan på soja har gjort att stora ytor mark har exploaterats under en relativt kort tidsperiod. LÄS MER

  2. 17. Sustainable and cost-efficient feed ingredients for optimum breeding of house crickets (Acheta domesticus) for human consumption in Thailand

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Lina von Hackewitz; [2020]
    Nyckelord :acheta domesticus; house cricket; farming; feed; feed alternatives; chicken feed; growth; by-product;

    Sammanfattning : The world population is expected to increase over the next 30 years. The global food production system is under pressure to keep up with the growing demand . In the last years, increased attention has been paid to use livestock with lower environmental impact, like the house cricket Acheta domesticus. LÄS MER

  3. 18. Filamentous fungus Paecilomyces variotii in feed for Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : assessment of apparent digestibility and early signs of inflammation

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amanda Dahlberg; [2019]
    Nyckelord :Rainbow trout; single cell protein; Paecilomyces variotii; apparent digest-ibility coefficient; inflammation;

    Sammanfattning : Aquaculture production has been increasing rapidly over the last few decades and therefore the amount of feed needed for the increasing production is also on the rise. Salmonids and other farmed carnivorous fish require high amount of protein in their diets, which is currently supplied mostly by fish meal or soy bean. LÄS MER

  4. 19. Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Helsing; [2019]
    Nyckelord :milk; bovine; plant-based drink; plant-based beverages; bovine milk; plant-based milk; environmental impact; nutritional value; production process;

    Sammanfattning : Plant-based milks are an emerging market, often used as a substitute to bovine milk. The purpose for choosing a plant-based milk can be due to medical reasons such as milk-protein allergy and lactose intolerance. Lifestyle choices such as a thrive to-wards a vegan diet can be another factor. LÄS MER

  5. 20. Odling av svensk lupin : strategier med fokus på ogräshantering

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Emil Möller; Carl Sjöberg; [2019]
    Nyckelord :blålupin; smalbladig lupin; narrow-leaf lupin; lupinus angustifolius;

    Sammanfattning : Människor blir allt mer miljömedvetna och vill inte äta kött i samma utsträckning som tidigare. Därför ökar användningen av protein från växtriket framförallt med protein från exempelvis soja som idag importeras från andra sidan jorden. LÄS MER