Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. ”Hur kan jag hjälpa er?” : En intervjustudie av arbetstagare verksamma i gästfrihetsindustrinoch deras upplevelse av arbetssituation och hälsa under covid-19pandemin.

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny Nilsson; [2021]
    Nyckelord :covid-19; gästfrihetsindustrin; hälsa; osäker anställning;

    Sammanfattning : Under covid-19 pandemin förlorade flertalet individer verksamma i gästfrihetsindustrin sina arbeten. Arbete i gästfrihetsindustrin under covid19 pandemin innebar ytterligare stressrelaterade faktorer för arbetstagare inom verksamheter med bar-, hotell-, och restaurang. LÄS MER

  2. 2. Kullen-Folkets hus

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Emma Rasch Svahn; [2021]
    Nyckelord :Folkets hus; folkhögskola; utbildning; under mark;

    Sammanfattning : En välmående och stressfri miljö för utbildning.  Mitt projekt tar avstamp från Vårdingeby Folkhögskola, i Järna utanför Södertälje, som gjorde ett starkt intryck på mig. Det är framförallt att det ger en möjlighet för unga människor som inte tex fått fullständiga betyg i gymnasiet att få en nystart och börja plugga vidare. LÄS MER

  3. 3. Den psykosociala arbetsmiljön imon restaurang : upplevd ur arbetstagarnas perspektiv

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

    Författare :Sofia Olovsson; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The swedish regulations on work environment statethat in a workplace the employer holds a responsibity for their employeespshychic health as well as their physical health. Continuously it states thatby means to do so tasks or situations that could have a negative impact on theworkers state of mind should be counteracted. LÄS MER

  4. 4. Att vara ung i hotell- och restaurangbranchen : En kvalitativ studie kring ungas hälsa och erfarenheter av hotell- och restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Josefine Johansson; [2017]
    Nyckelord :Dual pressure; frontstage; bakstage; emotional labor; Stress; ung; upplevelser; hotell- och restaurang;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att granska vilka aspekter som påverkar unga personerserfarenheter av hotell- och restaurangbranschen. 6 Personer mellan 16-30 år har deltagitsom intervjupersoner och studien tenderar därför beskriva de ungas erfarenheter avhotell- och restaurangbranschen. LÄS MER

  5. 5. Ledarskapets påverkan på personal inom restaurangbranschen : 52 502 tecken inkl. blanksteg

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Floor Hilferink; Stefan Thylén; [2017]
    Nyckelord :Ledarskap; restaurang; hierarkisk ledarskapsstil; demokratisk ledarskapsstil; personal; hälsa; stress;

    Sammanfattning : .... LÄS MER