Sökning: "styckning"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet styckning.

  1. 1. Slaktutbyte och köttutbyte i nöt- och lammslaktkroppar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Sandra Blomberg; [2022]
    Nyckelord :Slaktutbyte; köttutbyte; kött; nötkreatur; lamm;

    Sammanfattning : Slaktutbyte och köttutbyte speglar det ekonomiska värdet i djur som går till slakt. Slaktutbyte är skillnaden mellan djurets levande vikt innan slakt och slaktkroppens vikt medan köttutbyte är skillnaden mellan slaktkroppens vikt och vikten av köttet på slaktkroppen. LÄS MER

  2. 2. En jämförelse av tre metoder för mätning av hjärtfrekvens i olika arbetsaktiviteter

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för teknik och hälsa (STH)

    Författare :Ulrika Helander Sjöblom; Siri Rönnlund; [2017]
    Nyckelord :arbetsbelastning; arbetsbelastningsbedömning; pulsband; aktivitetsarmband; hjärtfrekvens; elektrokardiografi; fotopletysmografi;

    Sammanfattning : Kostnader i samband med arbetsrelaterade skador är ett problem i samhället. Ett sätt att bedöma arbetsbelastning är genom att mäta hjärtfrekvensen, vilket kan göras med hjälp av olika mätmetoder. LÄS MER

  3. 3. Styckares arbetsmiljö : En studie om knivskärpa, olika knivstålskvaliteter, arbetssätt, samt fysisk ansträngning

    Magister-uppsats, KTH/Ergonomi

    Författare :Maria Bergstrand; [2011]
    Nyckelord :ergonomi; styckare; knivskärpa; ansträngning;

    Sammanfattning : Sammanfattning   Styckare inom köttbranschen i Sverige ligger sedan länge i toppen av statistiken i Sverige, när det gäller yrken med de högsta relativa frekvenserna av anmälda arbetssjukdomar orsakade av belastningsfaktorer. Kniven är styckarens viktigaste verktyg och om den är slö ökar den fysiska belastningen med ökad risk för både belastningsskador och olycksfall. LÄS MER

  4. 4. Personlig hygien på stycknings- och charkanläggningar : hur personalen på tre anläggningar följer och ser på rutiner för personlig hygien

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Fredrik Rimsén; [2011]
    Nyckelord :livsmedelshygien; personlig hygien; styckning; chark; livsmedelslagstiftning;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Riskhantering i svensk köttindustri : analys av slakt-, styckning- och charkföretag

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Erik Engelbrekts; [2009]
    Nyckelord :risk management; meat processing industry; agent theory; social capital; meat processing industry; contracting; certification;

    Sammanfattning : The changes in the Swedish meat- and meat processing industry have been substantial in recent years. These changes will alter the business environment for many companies. In order to be prepared to face new threats and new opportunities, companies should be actively working on these issues. LÄS MER