Sökning: "texturmätning"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet texturmätning.

  1. 1. Förädling av vildsvinskött genom torkning

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Alexandra Hicks; Peter Nilsson; [2019]
    Nyckelord :vildsvin; torkning av kött; proteindenaturering; muskelfibrer; vätskehållande förmåga; köttextur; diffusion; saltning av kött; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER

  2. 2. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  3. 3. Framtagning av ett nytt recept för clear-coat batter av pommes frites : En teknisk och sensorisk utvärdering

    Kandidat-uppsats, Institutionen för naturvetenskap, NV

    Författare :Hanna Lennartsson; [2011]
    Nyckelord :stärkelsecoating; pomme frites;

    Sammanfattning : The requirements of good quality and appetizing fast food increases continuously as a consequence of a community where food is always available. The crispiness of French fries is an issue that must be considered in this context, since it tends to decrease and give the fries a soft surface not appreciated by the consumer. LÄS MER

  4. 4. Development of a Method for Measuring Pasta Quality Parameters

    Magister-uppsats, Institutionen för naturvetenskap, NV

    Författare :Jörgen Haraldsson; [2010]
    Nyckelord :pasta; quality; texture analyzer; development of a method; pasta; pastakvalitet; texturmätning;

    Sammanfattning : In this work the objective was to develop a method that would make it easier to quantitatively evaluate different quality parameters in pasta. This was done with the assistant of a texture analyzer from TexVol Instruments. The quality parameters that were investigated were hardness, resilience, elasticity and adhesiveness. LÄS MER

  5. 5. Utveckling av texturmätning med Laser RST

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Trafik och väg

    Författare :Christian Glantz; Henrik Hopp; [2006]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : .... LÄS MER