Sökning: "tillagning"

Visar resultat 21 - 25 av 56 uppsatser innehållade ordet tillagning.

  1. 21. Köpa fryst eller färskt livsmedel : En studie om hur svinn i konsumentled påverkar energi- och klimatanalysen

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för energi-, miljö- och byggteknik

    Författare :Ahmed Hasso; [2016]
    Nyckelord :Livsmedestyp; energianvändning; klimatpåverkan;

    Sammanfattning : Livsmedel beräknas vara en av de största orsakerna till energianvändningen för hushåll, vilket leder till stora mängder växthusgasutsläpp som påverkar klimatet. Livsmedel är den energiresurs som människan behöver för sitt kontinuerliga energiintag, där en svensk konsumerar 0,35 ton årligen. LÄS MER

  2. 22. Måltidssituationen på Hem för vård eller boende för ensamkommande barn och ungdomar i Sverige

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Sandra Mellberg; [2016]
    Nyckelord :Måltid; ensamkommande; HVB-hem;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Antalet ensamkommande barn och ungdomar har ökat i Sverige och de flesta placeras på hem för vård eller boende (HVB-­hem). Inga riktlinjer för hur måltiderna ska organiseras vid HVB-­hem har hittats. LÄS MER

  3. 23. Ätligt eller oätligt? : En kvalitativ studie om attityder till inälvsmat

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Marcus Jansson; Sandro Lindberg; [2015]
    Nyckelord :Organ meats; attitudes; edible inedible; culture; consumption choice; Inälvsmat; attityder; ätligt oätligt; kultur; konsumtionsval;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka attityder till inälvsmat. Synen på inälvor som mat är varierande beroende på land och kulturella skillnader och ses i vissa kulturer som delikatess och i andra som skräp. Med inälvsmat menas ätliga organ ifrån slaktdjur. LÄS MER

  4. 24. Hur tillagning påverkar halterna av toxiska substanser i mat.

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Max Persson; [2015]
    Nyckelord :Toxikologi; mat; tillagning; kadmium; bly; arsenik; dioxiner; kvicksilver; perflourerade ämnen; polybromerade difenyletrar; potatis; fisk; ris; aflatoxin;

    Sammanfattning : This study has examined how cooking affects the levels of the toxicantsaflatoxin, arsenic, lead, dioxins, cadmium, mercury, perfluorinatedcompounds and polybrominated diphenyl ethers in rice, potatoes and fish.Not every toxicant was examined for all three types of food, they were onlyexamined for those types of food where current levels of the toxicant in thattype of food are relevant from a risk assessment perspective. LÄS MER

  5. 25. Identifying clean, affordable and renewable cooking solutions for local people on Inhaca Island in Mozambique

    Kandidat-uppsats, KTH/Energiteknik

    Författare :Erica Dragon; Johanna Taflin; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inhaca Island is situated outside Maputo in Mozambique and is one of the globally important areas for forest conservation. The forest provides a number of societal, environmental and economic goods. LÄS MER