Sökning: "tjocktarmscancer"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet tjocktarmscancer.
1. Analyzing Survey Response Time and Response Rate for Colorectal Cancer Patients Using Logistic and Poisson Regression
Kandidat-uppsats, KTH/Matematisk statistikSammanfattning : Cancer is a highly prevalent disease worldwide, claiming hundreds of lives each year. In the field of cancer research, it is customary to conduct surveys in which patients are asked to self-report and assess their symptoms and overall health. LÄS MER
2. Investigating the crosstalk between estrogen receptor beta in colorectal cancer and tumor-associated macrophages
Master-uppsats, KTH/ProteinvetenskapSammanfattning : Tjock-och ändtarmscancer (kolorektalcancer) är den tredje vanligaste cancertypen och den näst vanligaste cancer-relaterade dödsorsaken i världen. Östrogen har visat sig ha en skyddande roll mot kolorektalcancer och östrogenreceptor beta är den dominerande östrogenreceptorn i normalt kolonepitel. LÄS MER
3. Hälsoeffekter av fysisk aktivitet hos patienter med cancerdiagnos
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Cancer är en folksjukdom. Forskning inom detta område utvecklas snabbt och tillbringar nya botemedel. Cancerrelaterad fatigue och sänkt livskvalité är de vanligaste negativa biverkningarna från cancer eller dess behandling. LÄS MER
4. Starch based formulation for colon delivery of probiotics
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The interest in probiotics has grown in the last few years. In addition to being effective in treating and preventing acute diarrhea, there are indications that it might be possible to use probiotics to prevent other diseases such as colon cancer. LÄS MER
5. Kaninkött : ett hållbart alternativ?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER