Sökning: "vinkunskap"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet vinkunskap.

  1. 1. "Mat" : den medierade bilden av mat och TV-kockens symboliska kapital

    L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Frans Jervrud; Karl-Johan Ekberg; [2022]
    Nyckelord :fält; kapital; gastronomi; TV-kock; MCDA; Social Sciences;

    Sammanfattning : Uppfattningen om mat och matlagning i Sverige har utvecklats från ekonomisk och tidseffektiv till lustfylld och trendig, något media haft en stor roll i. Syftet med denna uppsats var att undersöka denna förändring och programmet “Mat” betraktat som en del av den. LÄS MER

  2. 2. Designens betydelse vid val av boxvin : En studie om konsumenters preferenser av designfaktorer på bag-in-box-vin.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Grafisk teknologi

    Författare :Sofia Dahlqvist; Marie Hedén; [2015]
    Nyckelord :bag-in-box wine; graphic design; packaging design; bag-in-box-vin; förpackningsdesign; grafisk design;

    Sammanfattning : På den svenska marknaden står bag-in-box-vin för över 50 procent av allt vin som säljs och Sverige är det land där bag-in-boxen fått starkast fäste i världen (Fremin, 2012). Det gör att bag-in-box-förpackningen är en stor och betydelsefull produkt för vintillverkare och att ha kunskap om säljande design är viktigt för grafiska formgivare samt övriga involverade företag. LÄS MER

  3. 3. Vin på restaurang - Vinlistans roll i restaurangarbetet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofia Edsfeldt; Peter Ottosson; [2011-03-03]
    Nyckelord :upplevelse; kvalitetsvin; restaurang; mat och vin i kombination;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen är idag till stor del upplevelseinriktad. Hur mat och vin kombineras är avgörande för kundens upplevelse. I vår utbildning ingår kurser om vinkunskap, matkultur och markandsföring. I mötet mellan dessa ämnen fick vi idén till våran uppsats. LÄS MER

  4. 4. Vinkunskap i matsalen – nödvändighet eller "nörderi’’ : Svenska restauratörers syn på utbildning och sommelierens roll som kunskapskälla

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Jenny Gustafsson; Anna Rönngren; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Allt fler utbildar sig inom restaurangbranschen samtidigt som branschen präglas av dålig lönsamhet. Flera tidigare studier visar dock att utbildad personal kan leda till ökad lönsamhet. LÄS MER