Sökning: "ärtor"
Visar resultat 16 - 20 av 33 uppsatser innehållade ordet ärtor.
16. Köpa fryst eller färskt livsmedel : En studie om hur svinn i konsumentled påverkar energi- och klimatanalysen
Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för energi-, miljö- och byggteknikSammanfattning : Livsmedel beräknas vara en av de största orsakerna till energianvändningen för hushåll, vilket leder till stora mängder växthusgasutsläpp som påverkar klimatet. Livsmedel är den energiresurs som människan behöver för sitt kontinuerliga energiintag, där en svensk konsumerar 0,35 ton årligen. LÄS MER
17. Kan samodling med ärt och havre minska problem med ärtrotröta (Aphanomyces euteiches)?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Baljväxter är en intressant gröda inom lantbruket då de har förmågan att fixera sitt eget kväve och genererar en positiv miljöeffekt då mindre kväve behöver tillföras. I Sverige används endast cirka två procent av den totala åkerarealen för odling av baljväxter. LÄS MER
18. Svenska proteinfodermedel till häst - alternativ till soja
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Importerad soja är vanligt att använda i hästfoder som en proteinkälla, men de negativa effekterna på miljön som orsakas av odling och transport skapar ett intresse för inhemska alternativ. De inhemska proteinfodermedel som tagits upp i litteraturstudien är torkad vetedrank, potatisprotein, foderjäst, drav, ärtor, åkerbönor samt mjöl och expeller från raps och linfrö. LÄS MER
19. Soja eller inhemskt proteinfoder till mjölkkor?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Svenska mjölkkor utfodras med proteinfodermedel där en del ofta består av importerat sojamjöl från Brasilien. Sojamjöl är den fraktion av sojabönan som blir kvar sedan oljan extraherats. LÄS MER
20. Sensorisk analys av miso på korngryn och gula ärtor
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER