Sökning: "ärtor"

Visar resultat 21 - 25 av 33 uppsatser innehållade ordet ärtor.

  1. 21. Miso på gula ärtor och korngryn

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Joel James; Simon Halling; [2013]
    Nyckelord :fermentation; produktion; protein och sojaböna;

    Sammanfattning : Trots global spridning av miso produceras den sällan på regionalt odlade grödor. Syftet med denna uppsats är att undersöka möjligheterna att producera fermenterade bönpastor med shinshu miso-karaktär på gula ärtor och korngryn. Metoden som använts i studien var litteraturstudie utförd på fyra vetenskapliga artiklar. LÄS MER

  2. 22. Ekologiska foderstater beräknade med NorFor : exempel från mjölkgårdar med hög självförsörjningsgrad

    M1-uppsats, SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)

    Författare :Stina Hedén; [2012]
    Nyckelord :ekologisk; mjölkko; utfodring; hemmaproducerat; protein;

    Sammanfattning : Inom den ekologiska mjölkproduktionen finns det krav på att hälften av fodret ska komma från den egna gården. En hög självförsörjning av foder ger i många fall även en bättre ekonomi. I Sverige ökar den ekologiska produktionen medan trenden är att självförsörjningsgraden av foder på gårdarna minskar. LÄS MER

  3. 23. Wallenbergare : En jämförelse i sensorisk kvalitet

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Elsa Lansing; Tove Wedin; Malin Widén; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning Wallenbergare var från början en elegant restaurangmaträtt bestående av en panerad kalvfärsbiff serverad med potatispuré, ärtor, lingon och skirat smör. Rätten torde vara uppkallad efter häradshövdingen Marcus Wallenberg någon gång under 1930- talet. LÄS MER

  4. 24. "Ja men vi är inget företag. Vi gör inte burkar med ärtor."

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Lisa Lidström; [2010]
    Nyckelord :kursplaner; kommunalisering; likvärdighet; Lpf 94;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 25. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Anna-Maria Hallin; [2010]
    Nyckelord : Hummus original ; kikärtsröra; HACCP; Svampprov; Bakterieprov;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. LÄS MER