Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 33 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Sophie Elväng; [2023]
    Nyckelord :Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER

  2. 2. Svenska hundägares inställning till spannmålsfritt foder : en enkätstudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Caroline Sköld; Martina Sunnås; [2022]
    Nyckelord :DCM; djuromvårdnad; hund; hundfoder; hundägare; spannmålsfritt foder; utfodring;

    Sammanfattning : Det finns ett enormt utbud av foder att välja mellan som hundägare idag. En typ av foder som under de senaste decennierna ökat i popularitet är spannmålsfritt foder. I spannmålsfria foder ersätts spannmål ofta med baljväxter som ärtor och linser. LÄS MER

  3. 3. Blandning av olika spannmålskomponenter i torksilo : sker en separering?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Johanna Andersson; [2022]
    Nyckelord :Torksilo; silo; blandning av spannmålskomponenter; Separering; variation i foder; omrörningsintervall; slaktgrisproduktion;

    Sammanfattning : Torksilon kom till Sverige vid millennieskiftet och idag har många lantbrukare stor nytta av dess lagring på gården. Många använder torksilon för att blanda spannmålskomponenter till sin animalieproduktion. Detta utan att det finns några belägg om blandningen blir tillräckligt bra. LÄS MER

  4. 4. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anna Johansson; [2022]
    Nyckelord :Legumes; nutrients; bioavailability; antinutritional factors; absorption and uptake; antinutrients;

    Sammanfattning : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. LÄS MER

  5. 5. Wild boar feeding site effects on targeted and non-targeted species

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Emma Engvall; [2022]
    Nyckelord :artificial feeding; baiting; establishment; rooting; diversity; species richness;

    Sammanfattning : Wild boar (Sus scrofa) is an ungulate species that is increasing in Europe and Sweden, and with that causing conflicts and problems in agriculture. Wild boar are omnivores and are often rooting in the ground to find food items. LÄS MER