Sökning: "Antioxidanter"
Visar resultat 16 - 20 av 51 uppsatser innehållade ordet Antioxidanter.
16. Naturbeteskött : ur aspekterna miljö, klimat och näringskvalitet
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Hur livsmedelsförsörjningen ska lösas för en växande befolkning samtidigt som växthusgasutsläppen hålls nere är frågor som står högt upp både på den globala och lokala agendan. Nötkött kommer generellt sett inte väl ut med avseende på växthusgasutsläppen från produktionen. LÄS MER
17. Solljusinducerade hudskador och molekylära reparationssystem
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Ultraviolett (UV) strålning genererar fotodimerer i celler som leder till komplikationer med replikering och transkribering. Dessutom bidrar det också med DNA lesioner och brott. Förståelsen för hur de molekylära mekanismerna fungerar är av högsta vikt för att förhindra uppkomsten och bota hudsjukdomar som orsakats av UV-strålning. LÄS MER
18. Urtica dioica, a weed with many possibilities
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The aim of this study was to investigate the nutritional value of Urtica dioica and suggest the application of U. dioica as part of a healthy diet. U. dioica, or commonly known as stinging nettle, is a perennial plant growing almost all over the world. LÄS MER
19. En jämförelse mellan ekologisk och konventionell djurhållning : - gällande djurhälsa, miljöpåverkan och hälsoaspekter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Dagens moderna konsument ställer höga krav på livsmedlens hälsoeffekter och miljöpåverkan. Det ekologiska jordbruket fokuserar främst på miljön och djurhälsan, men diskussioner förs om huruvida den ekologiska produktionen är ineffektiv. Ekologiska livsmedel växer mer och mer på marknaden, samtidigt som konsumentens krav ökar. LÄS MER
20. The effect of the natural antioxidants catalase and epigallocatechin added after thawing on the quality of dromedary camel spermatozoa
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : The objective of this study was to evaluate the effect of adding two natural antioxidants (Catalase and Epigallocatechin) to the thawing media on the quality of cryopreserved dromedary camel spermatozoa post-thaw. Also, an indirect measure of ROS production was performed by measuring malondialdehyde (MDA) production (a product of oxidative damage) post-thaw. LÄS MER