Sökning: "Barn konsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 108 uppsatser innehållade orden Barn konsumtion.

  1. 1. Begränsade val eller oändliga möjligheter

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Wilma Karlsson; Emmy Stina le Grand; Tove Lindgren; [2023]
    Nyckelord :Gender; Children’s clothing; Aesthetics; Gender typed clothing; Identity; Parents consumption; Genus; Barnkläder; Estetik; Könskodade kläder; Identitet; Föräldrars konsumtion;

    Sammanfattning : Med utgångspunkten att kläder kan vara laddade med budskap om identitet, könsroller och barns tidiga uppfattning om dessa budskap formulerades studiens syfte: att förstå småbarnsföräldrars attityder och inställningar till uppdelningen av pojk- och flicksortiment. Studien ämnar vidare att förstå konsumenters bakomliggande drivkrafter vid konsumtion av barnkläder med målet att undersöka om marknadens utbud stämmer överens med efterfrågan. LÄS MER

  2. 2. Leder lägre kvalitet i förskolan till att fler barn stannar hemma?

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Nationalekonomiska institutionen

    Författare :Elsa Pramsten; Moa Fällman; [2023]
    Nyckelord :Humankapital; Förskola; Kvalitet; OLS-regression; Kommuner;

    Sammanfattning : Fokuset för den svenska familjepolitiken har länge varit på möjligheten att kombinera familj och förvärvsarbete men hjälp av föräldraförsäkringen och barnomsorgen. Tidigare forskning har visat att barnomsorg av hög kvalitet kan främja barns humankapitalutveckling och en central fråga som uppstått är om kvaliteten på de tillgängliga förskolorna påverkar föräldrars benägenhet att skriva in sitt barn i förskolan. LÄS MER

  3. 3. Att främja goda matvanor i skolan : En intervjustudie med rektorer och skolsköterskor

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny-Lo Markström; [2023]
    Nyckelord :barnfetma; barns matvanor; erfarenheter; skolans roll; utmaningar och framgångsfaktore;

    Sammanfattning : Barnfetma är ett eskalerande globalt folkhälsoproblem, där ökad konsumtion av socker och ultrabearbetade livsmedel, samt bristande intag av frukt och grönsaker bland barn, spelar en betydande roll. För att möta denna utmaning krävs engagemang från flera aktörer, inklusive skolan. LÄS MER

  4. 4. Delikatessdisken - En observationsstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Näsholm; Linnea Hansson; [2023]
    Nyckelord :Delikatessdisken; måltidsrum; konsumtionsmiljö; FAMM;

    Sammanfattning : Bakgrund: Delikatessdisken har utvecklats under många år och var först en del av torghandel. På grund av hygien och tillgänglighet har handelsplatsen därefter tagit sin plats i saluhallar och sedan även i matvarubutiker. I delikatessdisken kan man hitta produkter som kött, fisk, grönsaker och mejerier. LÄS MER

  5. 5. Flippa - En stegpall : Dokumentation av processen att gå från idé till produkt, redo att gå till marknad

    Kandidat-uppsats, Konstfack/Industridesign

    Författare :Nikita Elfström; [2023]
    Nyckelord :Industridesign; Design; Pall; Produktion; Möbel; Sittmöbel; Transport; Entreprenörskap;

    Sammanfattning : Svenskarnas konsumtion av inredning och möbler har ökat lavinartat de senaste åren. Från 2009 till 2019 ökade konsumtionen av möbler och hushållsartiklar, i Sverige, med 47 procent, vilket gör det till den mest expansiva konsumtionskategorin enligt Naturskyddsföreningen. LÄS MER