Sökning: "Basic taste perception"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Basic taste perception.
1. Riesling In Rock : A quantitative study about how music affects the sensory perception of wine
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Abstract Aim. To see if different auditory conditions affect the perceived intensity of the sensory attributes scent, acidity, sweetness, fruitiness, minerality and liking of wine, additionally the aim is to see if the effect is the same for different wines made from the same grape. Background. LÄS MER
2. Nikotinets påverkan på smakuppfattningen : En jämförande studie mellan nikotinanvändare och icke-nikotinanvändare
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. The Influence of pH, Temperature and Number of Wash Steps on the Washing Efficiency of CTMP Pulp
Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för kemiteknikSammanfattning : In this report, the washing efficiency of chemi-thermomechanical pulp (CTMP) from Norway spruce (Picea abies) was investigated when adjusting the temperature and pH during washing as well as implementing different number of wash steps. Concurrent effects of having a high pH and temperature were also examined. LÄS MER
4. Finding the Perfect Playlist
Master-uppsats, IT-universitetet i Göteborg/Tillämpad informationsteknologiSammanfattning : Not only does music influence our emotions and thoughts, it also influences our behavior. It has the power to lead our perception of value and even make us pay higher prices. LÄS MER
5. Grundsmaksperception hos 4-6-åriga förskolebarn : Förmåga att identifiera smaker i livsmedel före och efter träning med grundsmaklösningar.
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Individuella smakupplevelser varierar stort och är delvis beroende av hur väl och intensivt individen kan urskilja grundsmaker. Jämfört med vuxna uppvisar barn en högre preferens för sött och starkare aversion mot bittert. LÄS MER