Sökning: "Basic taste perception"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Basic taste perception.

  1. 1. Riesling In Rock : A quantitative study about how music affects the sensory perception of wine

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Rönnlund; [2023]
    Nyckelord :Wine; Music; Sensory analysis; Riesling; Vin; Musik; Sensorisk analys; Riesling;

    Sammanfattning : Abstract Aim. To see if different auditory conditions affect the perceived intensity of the sensory attributes scent, acidity, sweetness, fruitiness, minerality and liking of wine, additionally the aim is to see if the effect is the same for different wines made from the same grape. Background. LÄS MER

  2. 2. Nikotinets påverkan på smakuppfattningen : En jämförande studie mellan nikotinanvändare och icke-nikotinanvändare

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jesper Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Sensory; Basic tastes; Gustatory; Quantitative; Gastronomy; Sensorik; Grundsmaker; Gustatorisk; Kvantitativ; Gastronomi;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. The Influence of pH, Temperature and Number of Wash Steps on the Washing Efficiency of CTMP Pulp

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för kemiteknik

    Författare :André Monlars; [2021]
    Nyckelord :Mechanical pulp; Chemi-thermomechanical pulp; Picea abies; Extractives; Wood resin; Deresination; Washing; Mekanisk massa; Kemitermomekanisk massa; Picea abies; Extraktivämnen; Tvättning;

    Sammanfattning : In this report, the washing efficiency of chemi-thermomechanical pulp (CTMP) from Norway spruce (Picea abies) was investigated when adjusting the temperature and pH during washing as well as implementing different number of wash steps. Concurrent effects of having a high pH and temperature were also examined. LÄS MER

  4. 4. Finding the Perfect Playlist

    Master-uppsats, IT-universitetet i Göteborg/Tillämpad informationsteknologi

    Författare :Oliver Redondo; [2015-10-06]
    Nyckelord :Music branding; background music; strategic communication tool; small restaurants; holistic branding;

    Sammanfattning : Not only does music influence our emotions and thoughts, it also influences our behavior. It has the power to lead our perception of value and even make us pay higher prices. LÄS MER

  5. 5. Grundsmaksperception hos 4-6-åriga förskolebarn : Förmåga att identifiera smaker i livsmedel före och efter träning med grundsmaklösningar.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Emma Magnusson; [2015]
    Nyckelord :Basic taste perception; pre-school children; basic tastes; taste sensitivity; food; taste identification; Grundsmakperception; förskolebarn; grundsmaker; smaksensitivitet; livsmedel; smakidentifikation;

    Sammanfattning : Individuella smakupplevelser varierar stort och är delvis beroende av hur väl och intensivt individen kan urskilja grundsmaker. Jämfört med vuxna uppvisar barn en högre preferens för sött och starkare aversion mot bittert. LÄS MER