Sökning: "CREME"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet CREME.

  1. 1. Academic cubesat development methodologies. : The cases of CREME and APTAS

    Master-uppsats, Luleå tekniska universitet/Rymdteknik

    Författare :Carlos Sarille Cadenas; [2023]
    Nyckelord :Cubesat; Project Management; Systems Engineering; APTAS; CREME;

    Sammanfattning : Since 2003, when the first batch of academic Cubesats was launched, 463 of these satellites havereached orbit. The issues faced in the early years were documented and since then the marketof Commercial off-the-shelf components, launch brokers and other auxiliary companies hassky-rocketed. LÄS MER

  2. 2. Scrape off or throw away? : consumer attitudes to mouldy foods at home

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Lotta Jonasson; [2020]
    Nyckelord :mould; survey; consumer; food waste; mycotoxin;

    Sammanfattning : Knowledge about how consumers handle mouldy food products at home is limited. It is of interest to investigate these aspects more closely, since some moulds can produce mycotoxins and other secondary metabolites that could be harmful to human health. LÄS MER

  3. 3. Porcine pain face – identifying visible characteristics of pain in pigs

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Lina Göransson; [2016]
    Nyckelord :pain; porcine; pig; pain assessment; pain face; facial expressions; Capsaicin;

    Sammanfattning : The sensation of pain is an important evolutionary adaptation, vital for the survival of an organism. Not only does it enable identification and subsequent avoidance of potentially harmful threats, it also allows for special tending of the affected and possibly injured area. LÄS MER

  4. 4. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Christine Jonsson; [2012]
    Nyckelord :matsvinn; bäst-föredatum; sista förbrukningsdag; hållbarhet;

    Sammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER

  5. 5. Bland Crème fraiche-burkar och guldmärkta lådor : en observationsstudie om makt och innemiljö i förskolan

    Kandidat-uppsats, Akademin för utbildning och ekonomi

    Författare :Annette Eidewing; Anna Jönsson; [2010]
    Nyckelord :barnsyn; disciplinering; förskola; innemiljö; makt;

    Sammanfattning : Det här examensarbetet handlar om att synliggöra makten som finns genom förskolans organisering. Makt är ett värdeladdat ord som sällan förknippas med förskolan och skolan. Sättet som pedagoger organiserar innemiljön avslöjar en del om deras barnsyn. LÄS MER