Sökning: "Drinks"

Visar resultat 1 - 5 av 151 uppsatser innehållade ordet Drinks.

  1. 1. Svälj- och röstfunktion samt nutritionsstatus efter strålbehandlad larynxcancer : En långtidsuppföljning

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Logopedi

    Författare :Josefina Agrest; [2024]
    Nyckelord :laryngeal cancer; radiotherapy; swallowing function; voice function; nutritional status; larynxcancer; strålbehandling; sväljförmåga; röstpåverkan; nutritionsstatus;

    Sammanfattning : Larynxcancer är den tredje vanligaste formen av huvud- och halscancer och drabbar cirka 175 personer årligen i Sverige. En vanlig behandlingsmetod vid larynxcancer är strålbehandling. LÄS MER

  2. 2. Dryckenskap och nykterhetsarbete i Karlstad 1927–1932 : En studie i nykterhetsnämndens verksamhet

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Jonathan Andersson; [2024]
    Nyckelord :Process of change; temperance board; alcoholism; alcohol-related offenses; intoxicating drinks; Förändringsprocess; nykterhetsnämnden; dryckenskap; fylleriförseelser; rusdryck;

    Sammanfattning : The purpose of the study was to investigate the work of the temperance board in Karlstad during the interwar period and the crisis years when the economic depression affected Sweden, specifically around the year 1930. The focus was on the years 1927–1932, aiming to demonstrate a change in temperance efforts in the city of Karlstad. LÄS MER

  3. 3. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Gabriella Falk; [2023]
    Nyckelord :Socker; livsmedel; barnmat; sockerskatt; matvanor; folkhälsa; livsmedelsföretag; samhällsekonomi; beslutsteori; strategi;

    Sammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER

  4. 4. Nulägesanalys och förbättringsåtgärder på lanseringsplaner för tillfälligt sortiment exklusivt på Systembolaget AB

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Robert Berglund; Philip Lundborg; [2023]
    Nyckelord :alcohol monopoly; Fishbone diagram; ISO 9000; Launch plan; Porter s five forces; The Kano model; alkoholmonopol; fiskbensdiagram; ISO 9000; kanomodellen; lanseringsplan; Porter s five forces;

    Sammanfattning : Purpose: The purpose of the thesis is to study a process within Systembolaget AB that affects a selected part of the assortment model. The assortment is defined as TSE, which stands for tillfälligt sortiment exklusivt, that can be described as temporary assortment exclusively. LÄS MER

  5. 5. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv

    Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Tobias Aurelsson; Omar Bitilmal; [2023]
    Nyckelord :COVID-19; Distansstudier; Enkätstudie; Kariologi; Kostvanor.;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER