Sökning: "Dryck"

Visar resultat 11 - 15 av 236 uppsatser innehållade ordet Dryck.

  1. 11. Mikroplaster i damm från ridunderlag - pilotstudie

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Niklas Nilsson; [2023]
    Nyckelord :fibersand; underlag; häst; nedbrytning;

    Sammanfattning : Ridsporten är en av de största ungdomsidrotterna inom Sverige. År 2018 beräknades det att cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs på landets ridskolor årligen. På grund av Sveriges klimat spenderas mycket av denna tid inom ridhus. LÄS MER

  2. 12. Hur hälsofrämjande är utbudet av mat och dryck i kommunala simhallar?

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för material- och miljökemi (MMK)

    Författare :Helena Hagströmer; [2023]
    Nyckelord :Nutrition; näringslära; folkhälsonutrition; folkhälsa; matvanor; offentlig miljö;

    Sammanfattning : Bakgrund: Våra levnadsvanor påverkar risken att insjukna i icke smittsamma sjukdomar och ohälsosamma matvanor är en av de faktorer som orsakar flest sjukdomar i Sverige. Hälsofrämjande livsmedelskonsumtion är en avgörande del i arbetet med att minska matrelaterad ohälsa. LÄS MER

  3. 13. Punktskatt på sötade drycker i Sverige : En kostnads-nyttoanalys

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Ellen Huss; Simon Solsten; [2023]
    Nyckelord :Cost-benefit analysis; Economics; Sugar tax; Sugar-sweetened beverages; Excise tax; Kostnadsnyttoanalys; Nationalekonomi; Sockerskatt; Sötad dryck; Punktskatt;

    Sammanfattning : Unhealthy eating habits are one of the main causes of deteriorating health and premature death among Sweden’s population. Foods containing added sugars are common today and they rarely contain the nutrients that are essential for our bodies to stay healthy. Overconsuming sugar can lead to several diseases, including obesity and caries. LÄS MER

  4. 14. Attityder till sötningsmedel i dryck : En enkätstudie bland studenter

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Frida Haegermarck; Gabriella Sjöström; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Sötningsmedel är ett populär alternativ till socker och ett viktigt verktyg för att minska intaget av tillsatt socker. Tidigare studier av attityd har dock visat en viss skepsis till artificiella sötningsmedel. LÄS MER

  5. 15. ” Lågkonjunktur - ett hinder för utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle?”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :jacob kroon; Julia Andersson; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Hållbarhet, hållbar utveckling och ekologiskt är idag vanligt förekommande begrepp i samhället. Människans globala påverkan på naturen har de senaste decennierna accelererat snabbare än någonsin. En stor bidragande faktor till de ökade utsläppen av växthusgaser är konsumtionen. LÄS MER