Sökning: "Dryck"

Visar resultat 16 - 20 av 236 uppsatser innehållade ordet Dryck.

  1. 16. Design of components for High Flows

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Melvin Jobe; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : High-pressure-processing (HPP) is a method used to extend shelf life of foods and beverages. The process subdues the products to pressures of up to 6000 bar, which deactivates food pathogens and spoilage enzymes in just a few minutes, while maintaining the quality of the food. LÄS MER

  2. 17. ”Det är ingen rättighet, utan ett privilegium att få vara här” : En studie om nationsanställda studenters upplevelser av problematiska kundbeteenden

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Gustav Patriksson; [2023]
    Nyckelord :ideellt arbete; servicearbete; problematiskt kundbeteende;

    Sammanfattning : Uppsala universitets studentnationer har i århundraden fungerat som mötesplatser för kulturella utbyten, fester och evenemang för stadens studenter. Nationerna erbjuder tjänster som i stor utsträckning liknar de tjänster verksamheter inom hospitality-sektorn erbjuder, så som servering av mat och dryck, musikföreställningar och klubb. LÄS MER

  3. 18. Utbildning för kundmöten om mat och dryck. En enkätstudie om Systembolagets grundläggande dryckesutbildning i huvudsakligen digitaliserad form

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

    Författare :Håkansson Thomas; [2022-10-27]
    Nyckelord :mediate; mechanisms; experience; understand;

    Sammanfattning : Purpose: The aim of the study is to make research into the participants’ experience and ap praisal from the view of content and the pedagogical processes in a digitalized course context that lay the foundations of theoretical and practical knowledge on alcoholic beverages and the combination of the beverages with food. The researched course was the first of its kind at the Swedish retail monopoly of Systembolaget. LÄS MER

  4. 19. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Jogér Sebastian; [2022]
    Nyckelord :turism; måltidsturism; marknadsföring; måltidskultur; kultur; mat; foodie; nation branding; storytelling; profilering;

    Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER

  5. 20. Måltidsmiljöns betydelse för personer med demenssjukdom: en allmän litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Osman Mariam; Okbay Searet; [2022]
    Nyckelord :General litterature reviw; health; mealenvironment and people with dementia; Allmän litteraturöversikt; hälsa; måltidsmiljö och personer med demenssjukdom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Måltidsrelaterade svårigheter förekommer hos personer med demenssjukdom. Måltidsrelaterade svårigheter bidrar till att personerna inte får ett optimalt intag av mat och dryck. Det är viktigt att sjuksköterskan har kunskap om måltidsmiljöns betydelse för att främja hälsa hos personer med demenssjukdom. LÄS MER