Sökning: "Education on Sustainable Consumption"
Visar resultat 1 - 5 av 85 uppsatser innehållade orden Education on Sustainable Consumption.
1. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER
2. Garden-based learning in teacher education in Germany - A mixed-method study of teacher students´ and teacher educators´ views on garden-based education
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för didaktik och pedagogisk professionSammanfattning : Aim: This study focuses on achieving an in-depth understanding of teacher educators' and teacher students' perspectives on garden-based learning in the teacher education program in several universities in Germany. Theory: The theoretical framework is based on three theories. LÄS MER
3. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER
4. PUBLIC OPINION ON REINVESTING FOSSIL FUEL SUBSIDIES TOWARD HYDROPOWER IN BANGLADESH
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Bangladesh is a South Asian country that has great potential for renewable energy and a growing economy. Hence, it is important to understand the obstructing forces against Bangladesh’s sustainable development. Current literature has shown that removing fossil fuel subsidies can increase welfare by 1. LÄS MER
5. RE+: A permaculture approach to regenerate Gastelyckan through urban design and urban farming
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : The global food system is facing significant challenges, for example, Sweden is a big partner of the European Union in terms of imported and exported food, like many countries in the world, Sweden depends on other countries for food production. In addition to it, the agriculture industry is responsible for 26% of greenhouse gas emissions in the world, due to the transportation of food, use of land, livestock and farming. LÄS MER