Sökning: "Hushållens vattenanvändning"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden Hushållens vattenanvändning.
1. Understanding the Future of a Large Technical Systems : Trends and drivers of Swedish residential water usage
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Understanding the future of a Large Technical System (LTS) through a sociotechnical analysis is a complex notion. The authors will investigate the phenomenon by studying residential water consumption in Sweden. LÄS MER
2. "Be the Change?" - Exploring the Environmental Mitigation Potential of Lifestyle Changes in Europe Using a Multi-Regional Input-Output Model
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Ekosystemteknik (CI); Lunds universitet/Miljö- och energisystemSammanfattning : Är det möjligt för konsumenter att vara förändringen man vill se i samhället, och därmed bidra till en hållbarare framtid? Med hjälp av en modell baserad på Multi-Regional Input-Output (MRIO) analys undersöks den miljömässiga potentialen av olika livsstilar i EU. Europeiska hushålls fotavtryck för koldioxid, toxicitet, vatten och land beräknas för olika konsumtionsmönster. LÄS MER
3. Hushållens vattenanvändning i Göteborg : Statistisk studie utifrån utomhustemperatur, byggår och socioekonomisk påverkan
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,Sammanfattning : Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, behöver människan använda minst 20 liter vatten per dag (Reed & Reed, 2013). I Sverige är vattenanvändningen ca 160 liter per person och dygn i hushållet (Svenskt vatten, 2016) och ungefär 87 % av Sveriges befolkning är anslutna till det kommunala vatten- och avloppsledningsnätet (SCB, 2016a). LÄS MER
4. Analys av blått och grönt vattenfotavtryck för nötkött från ICA:s sortiment
Master-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : ICA vill utveckla sitt miljöarbete i vattenfrågor. Denna rapport syftar till att öka medvetenheten hos ICA om verksamhetens miljöpåverkan genom att analysera vattenfotavtrycket – vanligen kallat Water Footprint – för ett livsmedel. LÄS MER