Sökning: "Locally Produced Food"

Visar resultat 16 - 20 av 129 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.

  1. 16. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljövetenskap

    Författare :Amanda Wixner; Pernilla Eriksson; [2023]
    Nyckelord :Agriculture; Food supply; Local production; Economy; Self-sufficiency; Ecologic production; Jordbruk; Livsmedelsförsörjning; Lokal produktion; Ekonomi; Självförsörjning; Ekologisk produktion;

    Sammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER

  2. 17. En intervjustudie om odlare av kulturspannmål i Norrland

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Tilde Lindbäck; [2023]
    Nyckelord :kulturspannmål; odlare; norrländsk växtodling; småskalighet; motivation;

    Sammanfattning : En framtid med varmare klimat och mer oberäkneliga väderförändringar ställer krav på livsmedelsproduktionens anpassningsförmåga. Forskningen visar att en genetisk diversitet är viktig för att stärka resiliensen inom odlingslandskapet och stå emot framtidens utmaningar. LÄS MER

  3. 18. Mathantverkscertifiering på Åland : en kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Saga Svalelid; [2023]
    Nyckelord :Mathantverk; certifiering; Åland;

    Sammanfattning : Kunskapen om hur lång tid, vad för ansträngning, vilken teknik och insikt som krävs för att producera mathantverksprodukter är liten. Innan industrialiseringen producerades alla produkter för hand och inom närområde. I dagens samhälle på Åland och Finland blir allt fler livsmedelsprodukter importerade. LÄS MER

  4. 19. Attracting tourists with the use of local food : Using a multiple case study to investigate the role of local food in the marketing of tourist destinations in the UK

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Anna Söderström; [2022]
    Nyckelord :local food; culinary tourism; uk; destination marketing; food and drink; British food; dmc; dmo; lokal mat; matturism; Storbritannien; destinationsmarknadsföring; mat och dryck; brittisk mat;

    Sammanfattning : Tourism is one of the largest sectors in the world, contributing to one in ten jobs globally and 10% of the global GDP. However, the climate is facing many challenges and the tourism sector must become more sustainable. LÄS MER

  5. 20. Integrating horticultural and arable crops : a sustainable way to increase vegetable production in Scania?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Stina Helena Mortensen; [2022]
    Nyckelord :Horticulture; agriculture; vegetables; crop rotation; crop sequence; diversification; integration; ecosystem services; farmers’ attitudes;

    Sammanfattning : Modern arable production is associated with a highly homogenous landscape with few cultivated species and is relying heavily on external chemical inputs. Intensive vegetable production, on the other hand, is associated with environmental costs such as increased risk of nutrient leaching and loss of soil organic matter. LÄS MER