Sökning: "Mejeri"

Visar resultat 11 - 15 av 72 uppsatser innehållade ordet Mejeri.

  1. 11. Flödesoptimering vid Umeå mejeri : Optimering av produktionssekvens via genetisk sökalgoritm

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för matematik och matematisk statistik

    Författare :Clara Forssén; Jesper Yarp Swedin; [2021]
    Nyckelord :production sequence; genetic algorithm; simulation; bottleneck; produktionssekvens; genetisk algoritm; simulering; flaskhals;

    Sammanfattning : Norrmejerier’s supply of raw material fluctuates during different periods of the year. During the months where the company receives the most milk there is a need of an increase in cheese production in order to refine the milk in a more value creating way. LÄS MER

  2. 12. Ett VattenåterVinnande mejeri : En fallstudie på ett mejeri

    M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)

    Författare :Hampus Nilsson Bergström; Lukas Carlsson; [2021]
    Nyckelord :Mejeri; Vatten; Återvinning; BOD7; Osmos; SBR; SDG; Produktkondensat;

    Sammanfattning : Uppsatsen är en fallstudie utförd på uppdrag av Arla ostmejeri i Kalmar med syfte att undersöka om en minskning av den höga vattenförbrukningen på anläggningen är genomförbar. För att svara på studiens frågeställning har samtal med systemtekniskt kunnig personal på mejeriet tillsammans med egen efterforskning och studiebesök utförts. LÄS MER

  3. 13. Utveckling av det iterativa lärandet genom PDCA-cykeln : Fallstudie på ett mejeri

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för teknikvetenskaper

    Författare :Anna Jönander; Sofia Silfver; [2021]
    Nyckelord :compliance; continuous improvement; iso standards; learning organizations; organizational culture; pdca cycle; structure; efterlevnad; iso standarder; lärande organisationer; organisationskultur; pdca-cykeln; struktur; ständiga förbättringar;

    Sammanfattning : In today's society, much is based on standards and standardized working methods. ISO standards can be seen as a way of organizing according to different requirements to ensure, for example, food safety or quality in different processes. LÄS MER

  4. 14. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Helena Markusson; [2021]
    Nyckelord :total bacterial count; milk microbiota; raw milk quality; spoilage;

    Sammanfattning : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. LÄS MER

  5. 15. Transition towards plant-based dairy substitutes : An exploratory study on the driving forces and the windows of opportunity for startups

    Master-uppsats, KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)

    Författare :Nishapa Chowpradith; Kevin Kullgren; [2021]
    Nyckelord :Plant-based Dairy Substitutes; Sustainable Food Startups; Sustainability Transitions; Business Model Innovation; Multi-level Perspective; Växtbaserade Mejeri-substitut; Hållbara Startups; Hållbarhets-övergångar; Business Model Innovation; Multi-level Perspective;

    Sammanfattning : A radical shift in consumption and production of food is necessary to combat climate change. This has sparked interest in diets and their implications on the environment, both among researchers and among consumers. Plant-based dairy substitutes is one field of products that is experiencing significant growth. LÄS MER