Sökning: "Snabbmatsrestaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet Snabbmatsrestaurang.

  1. 1. Tak’o : En mer hållbar snabbmatsrestaurang.

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Emma von Schéele; [2022]
    Nyckelord :Globala målet nummer 13; livsmedel; vegetariskt; vegansk; snabbmatsrestaurang; vego; förpackningsdesign.;

    Sammanfattning : Detta projekt startade i en C-uppsats där förpackningar för vegetariskt och vegansk mat undersöktes för att ta reda på hur dessa kommunicerade till konsumenten. Det upptäckte då en oklarhet i vissa delar av kommunikationen och jag bestämde mig för att lösa problemet. Lösningen blev snabbmatsrestaurangen Tak’o. LÄS MER

  2. 2. Samband mellan senaste lunchställe och kostkvalitet, spenderade pengar, socioekonomiska position eller kön för gymnasieelever : En kvantitativ undersökning av gymnasieelever med lunchbetalmedel istället för skolmatsal

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskap

    Författare :Alma Hägglund; [2021]
    Nyckelord :gymnasieskola; kostundersökning; matåterförsäljare; skollunch; ätbeteenden;

    Sammanfattning : Flera svenska gymnasieskolor ger eleverna ett lunchbetalmedel giltigt hos utvaldamatåterförsäljare, istället för att servera lunch i skolmatsal. Kunskap saknas om antaletelever som omfattas av systemet och dess eventuella påverkan på dem. LÄS MER

  3. 3. Psykosocial arbetsmiljö på en snabbmatsrestaurang : En kvalitativ fallstudie med fokus på arbetsrelaterad stress

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Melisa Huseinovic; Hanna Saranovic; [2021]
    Nyckelord :Psykosocial arbetsmiljö; arbetsrelaterad stress; snabbmatsrestaurang; anställda; ledning;

    Sammanfattning : Studien behandlar fenomenet psykosocial arbetsmiljö med fokus på arbetsrelaterad stress. Syftet för studien var att undersöka den psykosociala arbetsmiljön på en snabbmatsrestaurang, med fokus på arbetsrelaterad stress, och på vilka sätt den påverkar de anställda. LÄS MER

  4. 4. Food habits and environmental awareness among adolescents in Västerås : A study of neighborhoods with different socioeconomic status based on the NESLA study

    Magister-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Ani Hakopian; [2018]
    Nyckelord :Ecological model; environmental awareness; food habits; Neighborhood-level socioeconomic status; NESLA study; prerequisites for healthy food habits; Ekologiska modellen; förutsättningar för goda matvanor; matvanor; miljömedvetenhet; NESLA; socioekonomisk status på stadsdelsnivå;

    Sammanfattning : Människor med hög socioekonomisk status har bättre matvanor och är mer miljömedvetna jämfört med de individer med låg socioekonomisk status, vilket bland annat beror på högre utbildningsnivå och inkomst. För att etablera goda matvanor krävs att det finns goda förutsättningar, till exempel är tillgången till mataffärer med ett stort utbud av färskvaror associerat med hälsosamma matvanor och frånvaron av bra mataffärer påverkar framför allt utsatta grupper i samhället. LÄS MER

  5. 5. Self-service technology i restaurangbranschen : Vilka faktorer påverkar attityder till, och tillfredsställelse med, self-service technology i casual dining-restauranger?

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Grubbström Linn; Johannes Pers; [2018]
    Nyckelord :Self-service technology; SST; technology-based self-service; TBSS; self-service; restaurant; casual-dining;

    Sammanfattning : Digitaliseringens framväxt har förändrat hur tjänster erbjuds på marknaden. Det blir allt vanligare att kunder interagerar med teknologi i servicemöten istället för med servicepersonal, en teknologi som benämns self-service technology (SST). LÄS MER