Sökning: "Somatic cell count"
Visar resultat 6 - 10 av 69 uppsatser innehållade orden Somatic cell count.
6. Betes- och utfodringsstrategier för förbättrad juverhälsa i samband med värmestress
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Värmestress hos mjölkkor definieras av en oförmåga att bibehålla normal kroppstemperatur, vilket leder till nedsatt produktion och djurvälfärd. Sommaren 2018 uppmärksammandes som en av de varmaste perioderna i Sverige sedan 1951 och påföljderna för svenska mjölkföretagare var kännbara. LÄS MER
7. Robotens roll i juverhälsoarbetet : en kvalitativ studie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Mastit är ett stort problem hos mjölkkor, som leder till ökad kostnad och antibiotikaanvändning samt ger produktionsförluster och försämrad djurvälfärd. För att nå en mer hållbar produktion är det viktigt att utveckla strategier för att arbeta med juverhälsan. LÄS MER
8. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. LÄS MER
9. Describing patterns of mastitis indicators during a clinical mastitis episode
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : A total of three dairy farms, run on Automatic Milking System (AMS) and having on average 163, 177, and 99 lactating dairy cows respectively, were included in this study. Two of the farms were located in the Netherlands, and one in Canada. The data was retrieved from the database of DeLaval International AB (Tumba, Stockholm). LÄS MER
10. Variation in Swedish bovine raw milk from 1995 to 2020 : focus on composition and properties
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The composition and properties of Swedish bovine raw milk are influenced by several factors which have varied over the last 25 years. Factors influencing milk quality include: bovine breed, stage of lactation, type of feed, and climate. LÄS MER