Sökning: "Ungdomars matval"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden Ungdomars matval.
1. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER
2. Ungdomars konsumtion av kött och deras förhållningssätt till matval i vardagen : En enkätstudie av elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Minskad köttkonsumtion är en vinst för hälsan och miljön. Globalt sker klimatförändringar och högt köttintag ökar risken att drabbas av sjukdomar. LÄS MER
3. Resonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk status
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Ungdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. LÄS MER
4. Ungdomars val av mat relaterat till deras uppfattning om hälsa och miljö
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Mat, miljö och hälsa är ett genomgående tema för den här uppsatsen som vill visa på positiva möjligheter med att utbilda unga människor i matens miljöpåverkan. Personliga matval gör skillnad för miljön men miljöanpassade matval kan dessutom ha en positiv effekt på hälsan. LÄS MER
5. Ungdomars inställningar till vegetarisk mat i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Syftet med studien var att identifiera inställningar till vegetarisk mat bland ungdomar. Genom studien vill vi även uppmärksamma hur elever ställer sig till att det serveras vegetarisk mat i skolan. LÄS MER