Avancerad sökning

Hittade 5 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Skapa slåtterängar : en jämförande studie om etablering och skötsel

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Emil Wallin; Agnes Hofmann; [2021]
    Nyckelord :slåtteräng; etablering; pluggplantor; frösådd; äng; urban äng; ; slåtter; skötsel; Hay meadow; establishment; plug plant; seed sowing; meadow; urban meadow; hay;

    Sammanfattning : Den biologiska mångfalden i vår natur minskar och ängsmarkerna som förr var en stor del av vårt jordbruk har försvunnit till följd av mer effektiva odlingsmetoder. Detta har resulterat i att insekter, vildbin och andra pollinatiörer, som även förser oss människor med mat, försvinner allt snabbare. LÄS MER

  2. 2. Ett matsystem med biologiska jordbruksmetoder och växthusodling : Kost, jordbruk och energibalans i växthus

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Fasta tillståndets fysik

    Författare :Mikael Norlén; [2016]
    Nyckelord :diet; vegan; vegetarian; biological farming; permaculture; conservation agriculture; holistic management; natural farming; soil organic matter; carbon sequestration; crop rotation; season extension; yield statistics; self-sufficiency; greenhouse; energy balance; air water heat pump; kost; vegan; vegetarian; biologiskt jordbruk; permakultur; organiskt innehåll; kolupptagning; växtföljd; säsongsförlängning; skördestatistik; självförsörjning; växthus; energibalans; luft vatten-värmepump;

    Sammanfattning : The project examines the possibilities to develop a local and sustainable model for food production in Uppsala with focus on diet, farming methods and different types of greenhouse installations. With the simulation software VIP energy 3.1. LÄS MER

  3. 3. Saluhall : En studie om saluhallar i Stockholm och deras betydelse för turism

    Kandidat-uppsats, Institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur; Filosofiska fakulteten

    Författare :Maja Sandell; [2013]
    Nyckelord :Turism attraktion kulturarv hållbarhet upplevelse identitet;

    Sammanfattning : Slow Food-rörelsen tror på sitt gastronomiska koncept att nöjet av god mat inte bara är en grundläggande rättighet utan en viktig länk mellan platser, människor och kulturer. Att kunna skydda maten som kulturarv, tradition och kultur är vårt gemensamma ansvar som gör nöjet möjligt. LÄS MER

  4. 4. Nya dispenseringstekniker för feromoner : För ett hållbart jordbruk

    Kandidat-uppsats, Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Staffan Arvidsson; Tomas Berglund; Anna Ehrenborg; Parisa Ghiassi Tari; Sofie Ledent; Martin Nordstedt; [2012]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Projektets mål har varit att utveckla nya alternativa dispenseringstekniker för insektsferomoner som bekämpar skadeinsekter på fruktodlingar. Resultatet av projektet har gett tre teoretiskt möjliga förslag. Det första förslaget är en polymerbaserad feromondispensering som inte är baserad på någon nuvarande teknik. LÄS MER

  5. 5. Effekt av ras och säsong på nötkreaturs avbetningsgrad av konkurrenskraftiga betesmarksväxter

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Jannicke Bertilsson; [2006]
    Nyckelord :väneko; charolais; bete; naturbetesmark; betesselektion; hävd; betesdjur; ras; tidpunkt; nötkreatur; kvigor; lantras; avbetningsgrad; älggräs; veketåg; tuvtåtel; klibbal; fuktig; försommar; högsommar; sensommar; avbetningsgrad; beteshöjd;

    Sammanfattning : Grasslands which have been actively managed for a long time and which in modern times have not been subject to cultivation such as fertilization are called semi-natural grasslands. These rare and species-rich areas hold an ecological, biological and historical value and if the management stops these areas will likely diminish. LÄS MER