Sökning: "black - grass"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden black - grass.
1. Spridning av mjöldryga genom renkavle
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Mjöldryga (Claviceps purpurea Tul.) är en svampsjukdom som leder till stora skador på framför allt råg och vete. Den är vanligt förekommande i Europa och befaras öka i framtiden. Renkavle (Alopecurus myosuroides Huds. LÄS MER
2. Hur påverkas uppkomsten av renkavle (Alopecurus myosuroides Huds.) av olika bearbetningsstrategier under hösten? : How is the emergence of black-grass (Alopecurus myosuroides Huds.) influenced by different mechanical strategies during the autumn?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Syftet med detta examensarbete var att undersöka hur uppkomsten av renkavle samt fröbanken påverkades av olika mekaniska jordbearbetningsmetoder under hösten. I den experimentella delen av examensarbetet utvärderades ett redan befintligt försök som genomfördes under hösten 2022 med olika bearbetningsmetoder för att bekämpa renkavle. LÄS MER
3. Ekonomisk värdering av åtgärder och dess effektivitet mot renkavle (Alopecurus myosuroides Huds.)
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Renkavle är ett ettårigt gräsogräs som är mycket konkurrenskraftigt och ofta förekommer i höstsådda grödor. Gräsogräset har skapat sig ett stabilt fäste i stora delar av Skåne, på Gotland samt Väster och Östergötlands slättbygder. LÄS MER
4. Kontroll av renkavle (Alopecurus myosuroides Huds.) utan glyfosat
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Renkavle (Alopecurus myosuroides Huds) är ett vinterannuellt gräs som är ett problematiskt ogräs i höstsådda grödor. Syftet med detta kandidatarbete är att genom litteraturstudie och intervjuer beskriva eventuella konsekvenser i bekämpningen av renkavle vid ett glyfosatförbud samt även att beskriva de möjliga kontrollåtgärder som kan tillämpas vid ett förbud. LÄS MER
5. Kan marinering av kött reducera uppkomsten av heterocykliska aminer vid tillagning? : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Över 20 mutagena ämnen har detekterats i tillagade livsmedel. Till dessa räknas heterocykliska aminer. Studier har visat att dessa aminer kan orsaka mutationer och därmed öka risken för att utveckla cancer. Heterocykliska aminer bildas under tillagning av kött i höga temperaturer genom Maillardreaktionen. LÄS MER